shine

Elképesztő ruhaköltemények a milánói divathéten

2017. szeptember 30. - Romi.

2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekciok_a_milanoi_diatheten.png

A milánói divathéten nem volt hiány a lenyűgöző ruhadarabokból, legyen szó akár a Gucci, Dolce & Gammana, vagy a Moschino elképesztő szettjeiről. A kifutókon továbbra is a 2018-as tavaszi-nyári ready-to-wear kollekciókat csodálhattuk meg olyan neves tervezőktől, mint Alberta Ferretti, Karl Lagerfeld, Giorgio Armani és még hosszasan sorolhatnám.

gucci_milano_divathet.png

Gucci

Alessandro Michele egy rendkívül összetett kollekciót mutatott be Milánóban, nehéz rá egyetlen átfogó kifejezést találni, hiszen egyszerre volt kissé sötét, nyomasztó hatású, ugyanakkor a rengeteg csillogást, melyet flitterek és fényes anyagok idéztek elő, valamint a tervező által használt színskála egy teljesen ellentmondásos, ugyanakkor lenyűgöző végeredményt produkált. A stílusvonalak is elég sokrétűek voltak, hiszen egyszerre láthattunk a 80-as évek inspirálta túlméretezett vállakat, konzervatív, angol tweed zakókat, valamint egzotikus, keleti ihletettségű ruhakölteményeket. Mindemellett a Disney motívumok megjelenése (Tapsi Hapsi és Hófehérke), valamint a fehér harisnyanadrágok és lakk topánok egy egészen különös módon kölcsönöztek némi kislányos bájt a kollekció darabjainak.

fausto_puglisi_2018_milauno_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Fausto Puglisi

Fausti Puglisi kollekcióját Carolyn Bessette Kennedy ihlette, aki előszeretettel viselte a fekete és fehér színeket, így ez a két árnyalat adta a tervező kollekciójának alapját. A ruhák a visszafogott tónusok ellenére igazán romantikus összhatást árasztottak, köszönhetően a virágmintáknak, csipkéknek és játékos fodroknak. A tervező alapmotívuma mégis a balett volt, így a játékos tüll szoknyák vittek egy kevés kislányos bájt a különféle ruhadarabokba, és egy rendkívül kifinomult, nőies és egyben fiatalos kollekciót láthattunk a milánói kifutón.

francesco_cognamigilo_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_2018_milano.png

Francesco Scognamigilo

Francesco Scognamigilo tavaszi-nyári kollekciójának fő motívumát a pálmafás lenyomatok alkották. A tervező stílusában egyszerre volt sportos és elegáns, köszönhetően a bomber dzsekik, pulóverek, metálos ragyogás, fodrok, és csipkék együttes megjelenésének. A pöttyös kivágások és felsliccelt szoknyarészeknek köszönhetően kissé szexibb, kihívóbb vonalat is csempészett a tervező kollekciója darabjaiba, és az exposed feliratú felsők is erre a vonalra játszottak rá.

max_mara_2018_milano_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Max Mara

Letisztultság és elegancia jellemezte Ian Griffiths tavaszi-nyári kollekcióját, melyet egészen visszafogott színek jellemeztek, ugyanis a barna, fehér, szürke és fekete árnyalatok közt mindössze egy kevés pasztell lila tűnt fel. A tervező minták terén sem esett túlzásba, mindössze apró virágmotívumok és max mara feliratok díszítették a ruhákat, valamint farmer és áttetsző anyagú kabátok vittek még egy kis csavart a visszafogott kollekcióba.

luisa_beccaria_2018_milano_fashion_week_spring-summer_ready-to-wear.png

Luisa Beccaria

Luisa Beccaria-t legidősebb lányának Lucilla Bonaccorsi nyári esküvője inspirálta legújabb kollekciójának megalkotásakor. A ruhák letisztultságukkal és eleganciájukkal egy valóságos tündérmesét elevenítettek meg a kifutón. A halvány árnyalatokhoz egy kevés sötétkék társult, és olyan romantikus elemeket használt a tervezőnő, mint a csipkék, fodrok és virágminták, csíkokkal, valamint sifon anyagokkal kiegészítve.

fendi_2018_ss_rtw_milano_fashion_week.png

Fendi

Karl Lagerfeld és Silvia Venturini Fendi kollekciójának alapkoncepcióját a háromszög motívumok adták, ami megnyilvánult többek közt a rendkívül változatos csíkozásban, és a vállkivágásokban egyaránt. A kollekciónak mindemellett szerves részét képezték a virágminták, kockás, és Fendi logókkal díszített darabok, továbbá a különös szabásvonalak, melyek az egyéb anyagok mellett a bőr és szőrme darabokat gondolták teljesen újra.

prada_2018_milan_fashion_week_ss_rtw.png

Prada

Miuccia Prada legújabb kollekciójában a rajzfilmkészítők és mangakák munkái kerültek előtérbe, melyek számos ruhadarabon feltűntek nem csupán kortárs alkotóktól, de a 30-as és 60-as évekből egyaránt merítettek. Mindemellett pöttyös esőkabátok, hangsúlyos válltömések és színes állatminták varázsolták még különlegesebbé a főként sötétebb színekből álló kollekciót, melyeket cicás napszemüvegekkel és törpesarkú szlingekkel egészített ki a tervezőnő.

moschino_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Moschino

Jeremy Scott ismét elképesztő fantáziájáról tett tanúbizonyságot legújabb kollekciójában, melynek alapkoncepciója a motoros balerinák gondolatkörére épült. A kifutón így rengeteg bőr dzsekit, sapkát, kesztyűt és felsőt láthattunk ezüst szegecsekkel kiegészítve, melyeket a tervező nagyszerűen párosított a tüll szoknyákhoz, amiket tollak használatával és My Little Pony-s felsőkkel párosítva varázsolt még különlegesebbé, ám kislányos hatása egyáltalán nem lett a ruhadaraboknak a motoros vonalnak, és a necc harisnyáknak köszönhetően. A kollekció másik jelentős részében Scott a természet motívumihoz fordult, így valóságos élő virághoz hasonlatosan vonultak végig a modellek a kifutón, vagy épp pillangók bőrébe bújva, illetve egy-egy virágcsokrot megtestesítve már-már inkább jelmezre, mint ruhára emlékeztetve.

giorgio_armani_2018_milano_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Giorgio Armani

Giorgio Armani kollekciójában a fekete szín dominált, kiegészítve rózsaszín, türkiz, piros, kék és zöld árnyalatokkal. A tervező különleges szabásvonalakkal és távol-keleti stílusban megálmodott darabokkal varázsolta igazán egyedivé kollekcióját. Mindezt selyem anyagokkal, asszimetrikus felsőkkel, masnikkal valamint csillogó flitterekkel egészítette ki, hangsúlyos fülbevalókkal és felemás lencséjű napszemüvegekkel párosítva.

etro_2018_milano_fashion_week_spring_summer_ready-to-wear.png

Etro

Az Etro tavaszi-nyári kollekcióját egyfelől az elegáns letisztultság, másfelől a sötét, mintás darabok jellemezték. Míg előbbinél inkább a fehér és szürke árnyalatok kerültek előtérbe ezüst ékszerekkel kiegészítve, addig az utóbbinál a csíkok, levél- és kasmír minták, valamint a négyzetes alakba rendezett pöttyök domináltak kiegészítve olykor buggyos ruhaujjakkal és bársony anyagokkal, úgy hogy mindemellett az ősi perzsa-indiai motívumokból merítettek a tervezők.

roberto_cavalli_milano_fashion_week_ss_rtw_2018.png

Roberto Cavalli

A márka ezúttal leginkább a föld színek, illetve pasztell árnyalatok tárházából válogatott, és a különleges szabásvonalakkal játszott a tervező, leginkább a vállakra fókuszálva melyeket kivágásokkal, asszimetrikus megoldásokkal, és ejtett stílusú vállrészekkel oldott meg. Mindezt áttetsző és bőr részletekkel, statement ékszerekkel, gyöngyökkel és zebramintákkal párosítva tette még különlegesebbé.

versace_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_milanoi_divathet.png

Versace

20 éve annak, hogy Gianni Versace-t meggyilkolták Miami Beach-i házában, így Donatella Versace ennek évfordulójára számos olyan elemet csempészett a kollekcióba, melyek Gianni egykori munkáit elevenítették fel. Ilyen volt többek között a pillangós és állatmintás darabok, illetve barokk és indián motívumokkal díszített ruhák, továbbá a Tresor de la Mer (tengeri motívumok) elemeivel megálmodott ruhaköltemények. Donatella a Versace 1991-es tavaszi-nyári kollekciójának egyes darabjait is újragondolta, köztük a Marilyn Monroe és James Dean fotóival díszített szetteket és Vogue címlapokkal ékesített összeállításokat. Mindezt a tervezőnő feltűnő combcsizmákkal, pasztell árnyalatokkal, magas derekú nadrágokkal, bársonnyal, farmer és bőr anyagokkal, illetve kereszt motívumokkal egészítette ki.

antonio_marras_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_a_milanoi_divatheten.png

Antonio Marras

Antonio Marras legújabb kollekcióját az 1965-ös Júlia és a szellemek című Fellini film ihlette. A ruhák és a modellek hajviselete egyaránt a filmben látható kosztümök túlzó eleganciáját jelenítik meg a kifutón. A tervező főként rózsaszín, sárga barna és szürke árnyalatokat használt, melyeket csíkokkal, virágmintákkal, csipkékkel illetve fodrokkal egészített ki. A ruhadarabokat továbbá statement fülbevalókkal, kalapokkal, kendőkkel és turbánokkal, illetve flatform lábbelikkel egészítette ki.

blumarina_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_2018_milano.png

Blumarine

Anna Molinari kollekcióját a fekete és fehér árnyalatok uralták egy kevés pasztell rózsaszín, zöld és kék színnel vegyítve. Az elegáns ruhaköltemények egy romantikus már-már álomszerű hatást elevenítettek meg a kifutón, melyet a csipkék, fodrok és tüll anyagok idéztek elő. Mindemellett pöttyökkel, (részben hímzett) virágmotívumokkal, vállvillantós darabokkal, valamint flitterekkel egészített ki a tervezőnő egy kevés távol-keleti hatással vegyítve.

dolce_gabbana_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_2018_milano.png

Dolce & Gabbana

Feltűnő minták és áttetsző anyagok jellemezték ezúttal a Dolce & Gabbana tavaszi-nyári kollekcióját, egy elképesztő színkavalkádot varázsolva a kifutóra. A tervezők karcsúsított ruhákkal és szalagos övekkel emelték ki a derekakat, az oversized darabokat ezzel háttérbe szorítva. A ruhákat díszítő motívumok terén jelentősek voltak a szív, virág- és gyümölcsminták, de számos sokkal izgalmasabb és szokatlanabb elem is megjelent, mint a zöldségek, kártyák, halak, halászhálók, és különféle ételek, illetve egy-egy darab erejéig feltűntek a csíkok és necc ruhák. Szintén a derekakat kihangsúlyozták a fűzők, melyek hol önmagukban, önálló topként, hol az összeállítás egy kiegészítőjeként jelentek meg.

forrás: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr1612881268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása