shine

Gyönyörű kampányfotók az idei resort kollekciókból

2018. június 08. - Romi.

2019-es_resort_kollekcios_kampanyfotok.png

Sziasztok! Az idei resort kollekciók kampányfotói már egy ideje keringenek a neten, éppen ezért szerettem volna egy-egy bejegyzés keretein belül nektek is megmutatni néhány ruhadarabot. Ebben a bejegyzésben húsz kollekció történetéről olvashattok, természetesen képekkel illusztrálva, olyan márkáktól, mint a Burberry, Chloé, Coach, Givenchy, Roberto Cacalli, Oscar De La Renta és még hosszasan sorolhatnám.

burberry_2019_tavaszi-nyari_resort.png

Burberry

Az kollekcióról készült első fotók az Instagrammon debütáltak, ahol a tervező, Riccardo Tisci a következő sorokat írta: "Szeretném megünnepelni a szépséget, és az örökséget amit rám ruháztak, mikor megkezdtem munkásságomat a Burberry-nél." A tervező megtartotta az 1800-as évek közepétől működő brit divatház hagyatékát, így a Burberry mára már névjegyévé vált kockás motívumok több darabon is visszaköszöntek. Ezen kívül rendkívül visszafogott színek jellemezték a kollekciót, valamint a letisztult elegancia és a sportosabb Harrington dzsekik és farmer nadrágok keveréke egy igazán kifinomult elegyet alkotott.

tomas_maier_2019_ss_resort.png

Tomas Maier

A kollekciót New York korai hip-hop stílusa inspirálta és a Spike Lee rendezésével készült She's Gotta Have It című film ihlette. Mindez tökéletesen átjön az oversized, bordázott pulóvereken, a kazettával díszített darabokon és az övtáskákon keresztül, mely együttesen kifogástalan retro hangulatot sugároznak. Kiegészítők terén ugyan feltűnt egy-egy nyaklánc, sál, karperec és gyűrű, de a hangsúly a táskákon és a bucket sapkákon (horgász kalap) volt.

givenchy_2019_tavaszi-nyari_resort_kollekcio.png

Givenchy

A Givenchy japán ihletettségű kollekciója gazdag formavilággal debütált. Az asszimmetrikus fodrok igazán izgalmassá és különlegessé tették a ruhadarabokat, a flitterek, fényes anyagok, az élénk fukszia és pliszírozott részletek pedig játékosabbá, dinamikusabbá tették a kollekciót. A fő vonalat mégis inkább a visszafogott árnyalatok, a sötét színek és a bőr anyag több ruhakölteményen visszaköszönő variációi adták, a kabátok és felsők pedig szigorúan csakis térd alá érő szoknyákkal párosultak.

just_cavalli_2019_resort.png

Just Cavalli

A Just Cavalli álltmintákat megjelenítő ruhakölteményei ezúttal egy kevés rock 'n' roll beütéssel párosultak. A kötött pulóverek absztrakt mintákkal egészültek ki, a fényes fekete krokodilbőr nadrágok pedig egy egzotikus csavart vittek a kollekcióba. A farmer használata ruhák, dzsekik és nadrágok formájában, az élénk színek és a sztreccs leggingsek pedig mind a 90-es éveket divatját gondolta újra.

bottega_veneta_resort_tavasz-nyar_2019.png

Bottega Veneta

A Bottega Veneta kollekcióját a pasztell színek uralták. A kasmír pulóvereket moleszkin szoknyákkal párosították, mindezt kiegészítve csipkével, moherrel és elegáns elefántcsont árnyalattal. A kollekcióból nem maradtak ki a bundák, a midi bőr szoknyák és a parka kabát sem, melyek az egyszerű, letisztult hatást képviselték. A különböző minták is helyet kaptak a kollekcióban, főként a kockás motívumokkal operált a tervező, azonban megjelentek pöttyös, és álltamintás darabok is, melyek még izgalmasabbá és érdekesebbé varázsolták a ruhakölteményeket.

tory_burch_ss_2019_resort.png

Tory Burch

Tory Burch gyerekkori kedvenc könyve, A kis herceg ihlette 2019-es Resort kollekcióját. A tervező ingek széles tárházát mutatta be, melyek között voltak cakkos gallérral és mandzsettával ellátott selyemblúzok, madzaggal összehúzott derékrészek és ingruhák, melyek szintén a kollekció alapját képezték. A letisztult, halvány árnyalatokban pompázó darabok csíkos mintákkal, oversized pulóverekkel, laza szabású nadrágokkal és könnyed fodrokkal egészültek ki.

dsquared2_resort_2019_tavasz-nyar.png

Dsquared2

Dean és Dan Caten a márka alapítói vérbeli torontóiak, és idei Resort kollekciójukat az 1980-as évek vad tinédzser partijai ihlették. A ruhadarabok a punk stílus jegyében születtek, ami a piros kockás darabokon, bőrkabátokon és állatmintás ruhákon keresztül tökéletes átjön, a kollekció talán legütősebb darabjai mégis a testvérpár fiatalkori képeivel díszített pólók. A sötét színvilágban játszó darabok továbbá kiegészültek feliratokkal, cipzárakkal és vékony láncokkal egyaránt.

roberto_cavalli_2019_tavaszi-nyari_resort.png

Roberto Cavalli

Paul Surridge tavaly kezdte meg munkásságát a márka kreatív igazgatójaként. A kollekcióban megjelentek a Cavalli márka névjegyévé vált állatminták és különféle egzotikus bőrök, így a zebra, kígyó és leopárdminták is helyet kaptak a kollekcióban. Mindezt bőr anyagok, virágmotívumok és alapvetően gazdag textúrák egészítették ki bohém rojtokkal és kasmír mintákkal párosítva. A különböző anyagok, szabásvonalak és fazonok pedig tökéletes eklektikus összhatást eredményeztek.

zac_posen_2019_ss_resort.png

Zac Posen

Zac Posen alkalmi ruhái szinte kivétel nélkül a kedvenc kollekcióim között szoktak lenni, és ez most sem volt másképp. Az elegáns darabok különlegesen szabott vállrészekkel és nyakkivágásokkal igazán érdekessé varázsolták a különböző darabokat, a jacquard anyagok, selyem felsők és ombre részletek pedig igazán kifinomulttá tették a kollekciót. A pánt nélküli darabok dekoltázsa is különleges szabásmintákat követtek, melyek egy igazán érzéki és szexi összhatást eredményeztek. A kollekció bár minták szempintjából nagyrészt egyszínű darabokat tartalmazott, pöttyös és apró virágmintás motívumok azért feltűntek egy-egy darabon, továbbá masnik, gallérok és fodrok tették még felejthetetlenebbé a kollekciót.

valentino_2019_ss_resort.png

Valentino

A Valentino kollekcióját a 70-es évek Rómája és az óceán varázsa ihlette. A kendők mellett megjelentek matróz gombok és a kék szín is szerves részét képezte a kollekciónak. A Valentino felirat több darabon is visszaköszönt meglehetősen feltűnő ugyanakkor mesterien elrendezett betűk formájában. Az elefántcsont és fehér árnyalatok is kiemelt szerepet kaptak, mindezt tüll részekkel, csipkékkel és azsúrozott részletekkel egészítették ki. A sárga mimóza virágminták könnyed nyárias, valamint nőies és játékos összhatást eredményeztek. A szokványos selyem blúzokat és farmersortokat díszes szegélyek tették különlegessebbé, sőt még egy gondosan megtervezett poncsó is helyet kapott a kollekcióban. Kiegészítőként pedig az igencsak változatos táskák mellett a karika fülbevalók és a hatalmas hatszögletes napszemüvegek kaptak kiemelt szerepet.

theory_ss_2019_resort.png

Theory

Öt év után a The Row márkától Francesco Fuccia a Theory kratív igazgatói székébe ült. Az idei kollekciójával debütált olyan darabokkal, melyek egy hétköznapi ruhatár nagyszerű részévé válhatnak. A tervező egy letisztult, évszakokon átívelő kollekciót hozott létre olyan darabokkal, mint az alakkövető kabát, a praktikus, ugyanakkor komoly hatást keltő ingek, laza nadrágkosztümök és gyapjú pulóverek, melyek igazán népszerűek a márka fogyasztóinak körében.

oscar_de_la_renta_2019_ss_resort.png

Oscar De La Renta

Laura Kim és Fernando Garcia a márka két kreatív igazgatója tervezte Doria Ragland (Meghan Markle édesanyja) Wedgewood-esque fehér virágos hímzésekkel díszített pisztácia színű ruháját, melyet a királyi esküvőn viselt. Ennek apropójából a tervezők az idei Resort kollekciót gyönyörű pasztell árnyalatokban álmodták meg, melyek fehér, illetve színes virágmintákat, hímzéseket, kockás, pöttyös és csíkos motívumokat, csipkés és azsúrozott ruhadarabokat eredményezett apró bojtokkal, masnikkal és fodrokkal megfűszerezve. Így összességében egy hibátlan és rendkívül nőies kollekció született meg, melyből nem hiányozhatott egy pisztácia színű ruha, de a feltűnőbb sárga árnyalatok is szép számmal hódítottak.

jil_sander_resort_ss_2019.png

Jil Sander

A Jil Sander kreatív igazgatói Luke és Lucie Meier egy meglehetősen erőteljes és érzéki kollekciót álmodott meg. A házaspár tavaly kezdte meg munkásságát a márkánál, idei Resort kollekciójuk pedig egyfajta yin-yang dinamikát jelenít meg különleges szabásvonalakkal párosítva. A csíkos minták, csempekockás darabok, gyűrt anyagok és steppelt kabátok mind egy hétköznapi viseletre tökéletesen alkalmas kollekciót eredményezett. A kiegészítők terén is elég visszafogottnak nevezhető a kollekció, ugyanis mindössze egy-egy fűző és nyaklánc tűnt fel, viszont a táskákra jóval nagyobb hangsúly került, különösen a plasztik bevásárlószatyrok vittek egy kissé szokatlan csavart az összeállításokba.

etro_2019_resort_kollekcio.png

Etro

Veronica Etro és gyerekei az utóbbi időben olvasták a brit író, Ian McEvan 1994-ben írt The Daydreamer című könyvét. A történet egy fiúról szól, aki azt képzeli, hogy Hans Christian Andersen világába teleportálja magát. A regény megihlette a tervezőnőt és így született meg idei Resort kollekciója, beleszőve a mű varázslatosságát és a gyermeki csodát. A virág motívumok és absztrakt minták pedig tökéletesen visszatükrözték ezt a mesebeli álomvilágot.

emilio_pucci_2019_resort_spring-summer.png

Emilio Pucci

A márka legújabb kollekcióját a 60-as évekbeli kedvelt üdülőhely, a mexikói Acapulco ihlette. A vidám kollekciót rövid, nyárias salsa ruhák varázsolták még játékosabbá. Az érzéki kaftánok a többi ruhához hasonló telt színekben pompáztak, a lenge ruhák pedig egy forró nyári nap tökéletes kellékeként szolgálhatnak. Mindemellett feltűntek horgászsapkák, kendők és némi csillogást is csempészett a tervező néhány ruhakölteménybe élénk színekben pompázó flittereken keresztül. Mindemellett játékos rojtok és raffiák bolondították meg a kollekciót, mely két fürdőruhával is kiegészült sárga és rózsaszín árnyalatokban.

temperley_london_spring_summer_resort_2019.png

Temperley London

A Temperley London kollekcióját az autó/motorversenyek ihlették, különösen Kay Petre, a kanadai születésű brit autóversenyző nő volt különösen nagy hatással a tervezőre. Így jelentek meg a ruhákon gumiabroncs lenyomatok, terelőnyilak, versenykesztyű printek valamint vorticista jegyek is feltűntek a kötött bombereken és colutte nadrágokon. A sportosabb vonal mellett elegáns ruhaköltemények is megjelentek csipkével, virágmintákkal, fodrokkal és puffos ujjakkal megfűszerezve.

sportmax_2019_resort_tvaszi-nyari_kollekcio.png

Sportmax

A 70-es években alapított márka a modern, városi ruhadarabok tervezésével vált ismertté. A Sportmax ruhák a hétköznapi kényelem jegyében születtek és a nevéből adódóan nem túl meglepő módon a sportos stílust képviselik. A kollekció egyaránt tartalmaz bőrkabátokat, dzsekiket és esőkabátokat, továbbá az asszimmetrikus elemek szerves részét képezik a kollekciónak, mind szabásvonalak, mind színösszeállítások terén. Továbbá a szabásminták azok, amelyek a ruhák érdekességét jelenítik meg, különösen a hatalmas zsebek teszik igazán feltűnővé a ruhadarabokat, színhasználat és minták terén azonban eléggé visszafogott kollekcióról beszélhetünk.

coach_2019_tavaszi-nyari_resort_kollekcio.png

Coach

Stuart Vevers kollekcióját Los Angeles sötét oldala ihlette, különösen a Hollywoodban található The Viper Room dohányfüsttel átitatott szobáinak a hangulata inspirálta a tervezőt. A brit kreatív igazgató elmondása szerint élénken emlékszik még arra, mikor először járt a nyugati parton 20 évvel ez előtt. Ez a kissé mélabús, rock 'n' roll atmoszféra egyértelműen felismerhető a kollekcióban: a bőrkabátok, rojtok, különböző minták és textúrák mind-mind visszatükrözik ezt a kissé komor hangulatot, ráadásul The Vipe Room logóval ellátott pólók is színesítik a kollekciót, mivel a tervező partnerkapcsolatot ápol a night clubbal.

maison_margiela_ss_2019_resort.png

MM6 Maison Margiela

Az MM6 tervezője vintage gyerekruhákat álmodott meg felnőtt méretben, amely az iskolás darabokat gondolta újra. A különböző ruhadarabok között olyan jellegzetességek jelentek meg, mint a matrózblúz, a térdzokni és az iskolai pulóverek, melyeket kiegészítettek a csipkék és hosszított ujjak. Alapvetően az oversized stílus jellemezte a kollekciót, illetve a hatalmas hangsúlyos fehér csizmák tették még szokatlanabbá az összhatást.

chloe_ss_2019_resort_kollekcio.png

Chloé

Natacha Ramsay-Levi a márka kreatív igazgatója ezúttal a mintás darabokra helyezte a hangsúlyt, a kollekció több darabján is lovas minták jelentek meg, kisebb-nagyobb méretekben, valamint zebra csíkos minták is feltűntek pár darabon. Csipkés részletek is feltűntek, inkább csak kiegészítve egy-egy darabot a szegélyeknél, vagy más anyag közé varrva, például egy kreppelt anyagból készült egyszerű elefántcsontszínű ruhát csipkés csíkokkal díszített a tervezőnő.

forrás: VOGUE

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr8014020560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása