shine

Lenyűgöző Resort kollekciók a kifutókon

2018. szeptember 25. - Romi.

2019-es_tavaszi-nyari_resort_kollekciok.png

Sziasztok! Ma végre lezárom a Resort kollekciókról szóló sorozatomat és ahogy ígértem, legközelebb már egy hosszabb hangvételű poszttal fogok jönni, amiben egy kicsit a blog jövőjéről fogok írnii. Addig is élvezzétek a Dolce&Gabbana, a Chanel és Dior kollekcióit, a Louis Vuitton, a Prada és Philipp Plein különleges darabjait, valamint a Gucci kissé bizarr ruhakölteményeit.

dolce_gabbana_2019_tavaszi-nyari_resort_kollekcio.png

Dolce & Gabbana

A Dolce&Gabbana kifutóján ezúttal is a túldíszített, mégis rendkívül stílusos és kreatív ruhaköltemények hódítottak. A kollekció alaptémája New York volt, így olyan nevezetességek köszöntek vissza egyes darabokról, mint az Empire State Building, a Szabadság-szobor, a Metropolitan opera, a Brooklyn híd, a Broadway, de az amerikai zászló és városi látképek is megjelentek. A ruhakölteményeket statement ékszerek és hangsúlyos fejdíszek egészítették ki, illetve tollak, szőrmék, rojtok, flitterek és csillagos minták kölcsönöztek még egy kis pluszt a kollekciónak.

chanel_2019_tavaszi-nyari_resort_kollekcio.png

Chanel

A Chanel kifutója ezúttal egy elegáns kikötővé alakult, egy kellemes tengeri hajóutazás hangulatát elevenítve meg a Grand Palais épületében. A díszlet fő eleme egy hatalmas hajó volt, mely a La Pausa nevet kapta Coco Chanel dél franciaországi nyaralója után, így nem meglepő módon nagy hangsúlyt kaptak a csíkos mintázatok, valamint néhány stílusos nyakba kötött kendő is hozzájárult a hangulat átadásához. Mindemellett a beret is több modellen visszaköszönt, ahogy a kockás minták és a fehér steppelt táskák is hangsúlyos részét képezték a kollekciónak. A 80-as évekből is merített a tervező, mely a lekerekített vállakon, crop topokon és hangsúlyos derekakon, vastag öveken köszönt vissza.

prada_tavaszi-nyari_resort_kollekcio_2019.png

Prada

A Prada idei kollekcióját a 90-es évek ihlették, ami a mini szoknyákon, harisnyákon és fényes anyagokon mutatkozott meg. Mindez kiegészült sportos felsőkkel, selyem és chiffon anyagokkal valamint bokáig érő, hosszú szoknyákkal. Motívumok terén is kifejezetten látványos ruhakölteményről beszélhetünk, ugyanis rengeteg mintás darab jelent meg a kifutón, a kollekció különlegességét mégis talán leginkább a hatalmas trapper sapkák adták melyek kissé szokatlan kiegészítői voltak a tavaszi-nyári ruhaköltemények.

philipp_plein_spring-summer_resort_2019.png

Philipp Plein

Pjilipp Plein idén igazán kihívó darabokat mutatott be. A főként alkalmi ruhakölteményeket hosszú uszájokkal, felsliccelt szoknyarészekkel, mély dekoltázsokkal, valamint bralettekkel és átlátszó csipkékkel álmodta meg a tervező. A vadító bőr és állatminták is megjelentek, a farmer anyagokat pedig fecske, papagáj és unikornis minták díszítették, míg a többi darabot fodrokkal, flitterekkel, gyöngyökkel, rojtokkal és tollakkal varázsolta még különlegesebbé a tervező.

dior_2019_spring_summer_resort.png

Dior

A Dior Resort kollekciójának bemutatója ezúttal egy lovasbemutatóval kezdődött, ami a ruhakölteményekkel is remekül harmonizált, hiszen a fekete gumicsizmák, nadrágok és sapkák mind-mind lovas felszerelésre emlékeztettek.  A díszlethez továbbá egy kis műeső is tartozott, ami a ruhák komor színével és mintázatával, stílusával tökéletes összhangban volt. Egyes darabokon továbbá feltűntek csíkok, virágok, népies motívumok, valamint egzotikus növény és állatminták, melyek egy része az afrikai szavannák hangulatát idézte, a másik részét pedig japán motívumok ihlették. Anyagok terén előkerült a tüll, bőr, a farmer és csipkés ruhaköltemények is megjelentek, melyeket vastag, bőr övekkel, vékony csípőláncokkal és elegáns kalapokkal egészített ki a tervezőnő.

louis_vuitton_2019_spring-summer_resort.png

Louis Vuitton

Különös szabásvonalak és szokatlan összeállítások hódítottak a Louis Vuitton kifutóján. A derékhangsúlyos darabok túlméretezett ruhakölteményekkel párosultak, melyek mellények, kabátok, blézerek és ingek formájában jelentek meg. Minták terén pedig a csíkos, kockás, pöttyös és virágmintás darabokra került a hangsúly. Egy kissé extrémebb vonalat képviseltek a fekete bőrcsizmák, melyek arany, piros és narancssárga árnyalatokkal egészültek ki, mindemellett a síszemüvegre emlékeztető kiegészítők is feltűntek, a modellek homlokát pedig egy-két összeállításnál fekete rózsa díszítette vörös tűzzel a háttérben.

gucci_2019_tavaszi-nyari_resort_kollekcio.png

Gucci

A Gucci ismét egy meglehetősen bizarr kollekcióval rukkolt elő, ami a divatháztól már egyáltalán nem nevezhető szokatlannak. A legutóbb "levágott fejekkel" verték ki a biztosítékot (erről itt olvashattok) és most is számos furcsa ruhaköltemény és összeállítás jelent meg a kifutón. A kereszt, mint kiegészítő több formában is visszaköszönt, chokerek, nyakláncok, és brossok formájában. A fejfedők terén is igen szokatlan megoldásokat láthattunk, és a parókák sem a visszafogottságukról voltak híresek. Mindezt olykor élénk színű harisnyák és nadrágok egészítették ki, illetve felemás színekben pompázó napszemüvegek is feltűntek.

forrás: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr1414020530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása