shine

Lenyűgöző kollekciók a párizsi kifutókon

2017. október 13. - Romi.

2018_parizsi_divathet.png

A párizsi divathét ezúttal is számos lenyűgöző kollekció bemutatójának adott otthont, gondolok itt olyan világhírű márkákra, mint Christian Dior, Saint Laurent, Valentino, Chanel, Louis Vuitton és még hosszasan sorolhatnám. Ezúttal 12 kollekcióról írtam nektek egy keveset, melyben nincs hiány a szebbnél szebb ruhakölteményekben, ám az extravagáns, és igencsak megosztó darabok sem maradhattak el, hiszen ha divatról van szó egyes tervezők nem ismernek határokat.

christian_dior_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_2018.png

Christian Dior

Maria Grazia Chiuri ismét belecsempészte kollekciójába feminista nézeteit, ugyanis a 2017-es tavaszi-nyári ready-to-wear kollekciójában debütáló "We should all be feminist" feliratú pólóhoz hasonlatosan idén is egy rövid szlogennel hangsúlyozta véleményét. Ezúttal a "Why have there been no great women artists?" felirattal indította a tervezőnő kollekcióját, ami nagyjából annyit tesz, hogy "Miért nem voltak nagyszerű női művészek?". Ezt követték a foltvarrással készített farmer nadrágok, elegáns kosztümök, rojtos kabátok, szoknyák, bőr anyagok és overálok, melyeket csíkokkal, pöttyökkel, kockás mintákkal, flitterekkel és tüll részletekkel egészített ki Chiuri. Mindemellett a tervezőnő kollekciója egyetlen magassarkú lábbelit sem tartalmazott, mivel elmondása szerint a fiatal lányok nem szeretik, és éppen ezért nem is nagyon viselik ezen cipőket.

saint_laurent_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Saint Laurent

 A szabad ég alatt, a kivilágított Eiffel-toronnyal a háttérben mutatta be legújabb kollekcióját Anthony Vaccarello a párizsi divathéten. A tervező ezúttal sem riadt vissza az extrém, már-már hordhatatlan darabok megalkotásától, így igazán elképesztő ruhakölteményeket vitt kifutóra. Köztük feltűntek strucctollakkal tarkított ruhák, puffos felsők és alsók, valamint rengeteg szőrme ruhadarab tarkította a kifutót. Mindemellett apró sortok és rövid szoknyák varázsolták igazán merésszé a kollekciót, melyeket főként hosszú szárú csizmákkal - olykor igen hangsúlyos szőrme darabokkal - egészített ki. A csajos hatás sem maradt el köszönhetően a fodroknak, melyek egy kis játékosságot csempésztek a vadító bőrök és szexi csipkék tengerébe.

balmain_2018_parizs_ss_rtw.png

Balmain

Olivier Rousteing kollekciójában idén is hódítottak a feltűnő és extravagáns darabok, köszönhetően a fényes bőröknek, illetve hatalmas fodrok és hosszú rojtok használatának. Mindemellett az idei divatheteken többszörösen visszaköszönő, átlátszó műanyag ruhadarabok itt is megjelentek, és bár csizma formájában már láthattuk egy-két hírességen, a ready-to-wear kollekciók tervezői még ezt is továbbgondolták és olykor igazán extrém formában gondolták újra az esőkabát fogalmát. A Balmain kollekciójában az ilyen és ehhez hasonló darabok kiegészültek plasztik szoknyákkal és némi újságpapír hatású textúrával. A tervező továbbá nem vetette meg a szemtelenül mini szoknyákat, a crop topokat és a szinte már köldökig érő V alakú dekoltázsokat sem. Mindezt mintegy ellensúlyozás végett a buklé is terítékre került, blézerek, nadrágok és sortok formájában, egy kevés kifinomult eleganciát csempészve a kollekcióba.

andrew_gn_2018_parizs_tavaszianyari_ready-to-wear.png

Andrew Gn

Andrew Gn legújabb kollekciójában visszatért japán gyökereihez, így számos egzotikus és igazán különleges elemmel díszítette ruhakölteményeit. A virágmotívumok, szalagok, masnik és hímzések egyaránt letisztult, elegáns összhatást kölcsönöztek a ruháknak, ám mindez puszta körítésnek tűnt az olyan különlegességek közt, mint a kandzsikat leíró kalligráfiák, és kabuki minták. A kollekciót továbbá két lenyűgöző, ugyanakkor meglehetősen különböző japán város (Tokyo és Kyotot) tiszteletére alkotta meg Gn.

elie_saab_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Elie Saab

Valóságos dzsungel elevenedett meg Elie Saab tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján, melyet a mitikus amazonok ihlettek. Mindennek fényében a ruhák bővelkedtek a természeti motívumokban, kiváltképp a kígyóminták, leveleket megformázó arany fülbevalók, és nyomtatott minták idézték fel az őserdők világát. A kifutón a hétköznapi és alkalmi viseletek egyaránt helyet kaptak, így hosszú, elegáns, csipkés ruhák és szalmakalapokkal kiegészített estélyik tűntek fel a rojtos szoknyák és színes nyílhegynyakláncok között.

sonia_rykiel_2018_parizs_ss_rtw.png

Sonia Rykiel

Julie de Libran tavaszi-nyári kollekcióját a kagylók ragyogó gyöngyházfénye ihlette. A ruhadarabok talán éppen ezért emlékeztetnek egy igencsak elegáns köntösbe bújtatott vízparti nyaralásra. A kagylók és igazgyöngyök övek, nyakláncok és printek formájában köszöntek vissza a letisztult ruhakölteményekről, mindezt nagyszerűen kiegészítve lágy selyem és fényes bőr anyagokkal, megfűszerezve néhány áttetsző darabbal. A kagyló motívum mellet a csíkok és kockás minták is helyet kaptak a kollekcióban, illetve a könnyed, horgolt darabok varázsolták még különlegesebbé a párizsi kifutót.

givenchy_2018_parizsi_divathet_ss_rtw.png

Givenchy

A Paris de Justice adott otthont a Givenchy tavaszi-nyári kollekciójának bemutatására, melyet Clare Waight Keller tervezett (aki Riccardo Tischit-től vette át a kreatív igazgatói széket). A ruhadarabok sötét színviláguknak és az éles vonalvezetéseknek köszönhetően egy meglehetősen erőteljes, és szigorú összhatást eredményeztek, melyre kiváló példa a dupla gombos kabátruha, valamint a túlméretezett vállak, az öveket díszítő láncok, és az apró mikro táskák. A tervezőnő a különféle grafikai mintákat is látványosan alkalmazta, ezek közül is kiemelkedtek a különféle színekben és méretekben megjelenő lóhere motívumok.

valentino_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Valentino

Az Apollo Holdra szállása és a Reneszánsz hercegnők ihlették Pierpaolo Piccioli legújabb kollekcióját, ahol a világos, tavaszi színek domináltak. A tervező néhány sportosabb darabbal indította a bemutatót átlátszó plasztikokkal és flitterekkel kiegészítve az összeállításokat. A legkülönlegesebb darabok talán mégis a hámszerű pántokkal ellátott mini táskák voltak, melyek nagyszerű kiegészítői voltak a különleges és extrém darabokból álló szetteknek. A romantika sem maradhatott el, így a tervező néhány igazán csodás virágmintás és fodros ruhakölteményt álmodott meg csillogó flitterekkel kiegészítve.

alexander_mcqueen_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Alexander McQueen

Sarah Burton tavaszi-nyári kollekcióját a mesés brit kertek varázsa ihlette, valamint a Chatsworth House-ban megrendezett House Style kiállítás is inspirálóan hatott a tervezőnőre. Mindezt hímzett virágokkal és a természet színeinek használatával elevenítette meg a kifutón. A modellek "ázott haj" stílusú frizurája pedig egy kissé borúsabb oldalról közelítette meg a szabad ég nyújtotta felszabadító életérzést. Mindemellett sifon fodrok, paplan és tapéta-szerű minták inspirálta kabátok, valamint kockás minták jellemezték a kollekció ruhadarabjait.

chanel_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_parizs.png

Chanel

A Verdon-kanyon szédítő szikláit és gyönyörű vízeséseit hozta el Karl Lagerfeld a Grand Palais impozáns épületébe, így egy igazán pazar bemutató keretein belül láthattuk legújabb kollekcióját. A tweed ruhadarabok természetesen ezúttal sem maradhattak el, ám nem csupán kosztümök formájában csodálhattuk meg ezen elegáns darabokat, hanem crop topok és sortok is feltűntek  a kifutón, hosszú rojtokkal kiegészítve. Amivel a tervező még egy kis csavart vitt az összeállításokba, az a plasztikok tetemes mennyiségű használata volt, ugyanis nem csupán köpenyek és csizmák formájában hódítottak ezek az átlátszó darabok, hanem sapkák kesztyűk és táskák rengetegét csodálhattuk meg a kifutón, kiegészülve hangsúlyos kristály ékszerekkel.

miu_miu_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Miu Miu

Miuccia Prada kollekciójának vezérfonalául ezúttal a kockás minták, és az élénk színekben pompázó feltűnő térdzoknik szolgáltak. Az elegáns blézerek, és hosszú kabátok is hódítottak a kifutón kiegészítve masnikkal és statement brossokkal. A tervezőnő gyöngyökkel és flitterekkel vitt még egy kis pluszt ezen darabokba. A virágminták is feltűntek, melyek egy kevés romantikát és játékosságot vittek a ruhakölteményekbe, illetve hosszú csipkeruhákkal párosított kosztümnadrágok is megjelentek a kifutón, így azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a Miu Miu tavaszi kollekciójában igencsak megosztó, szokatlan ruhakombinációkat mutatott be.

louis_vutton_2018_parizsi_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Louis Vuitton

A párizsi divathetet Nicolas Ghesquière lenyűgöző kollekciója zárta, ahol az elegancia keveredett a laza, hétköznapi darabokkal egy igazán különleges egyveleget alkotva. A díszes, virágmotívumokkal díszített kabátok az egykori arisztokraták eleganciáját idézték, egy igazán kifinomult vonalat képviselve a kifutón. Mindezt a tervező sportos ruhákkal párosította, melyek közül kitűntek a csíkos, retro stílusú darabok.

forrás: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr8712917939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása