shine

Fall Winter 2017-18 Haute Couture

2017. július 25. - Romi.

2017_fall_winter_haute_couture.png

Ma a párizsi divathét kifutóiról hoztam Nektek egy viszonylag hosszabb bejegyzést, melyben összesen 26 márka kollekciójáról készítettem egy rövid leírást, természetesen képekkel illusztrálva. Ha pedig valamelyiknél érdekel Titeket az összes kifutón megjelenő darab, kattintsatok a teljes kollekció linkre, amit a leírások végénél találtok.

nevtelen-1_2.png

Francesco Scognamiglio

Frencesco Scognamigilo kollekciójában a visszafogott árnyalatok hódítottak. A ruhák az elegancia jegyében születtek és a romantikus vonalat csipkék, gyöngyök, és különféle fényes anyagok erősítették. Az egyszínű darabokat továbbá virágmintákkal és barokk motívumok tarkították, áttetsző részletekkel kombinálva.

Teljes kollekció

nevtelen-1_3.png

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti limitált kollekciójában a selyem és a sifon anyagok hódítottak, valamint a sárga (arany), lila, rózsaszín, kék és fehér színek váltakoztak. A letisztult anyagok olykor görög istennők viseletére emlékeztető eleganciával köszöntek vissza a képekről. A minták és díszítések nagyon minimálisan jelentek meg a csupán ruhákból álló kollekcióban. A nyitott, fedetlenül hagyott hátrészek masnikkal, hosszúra hagyott szalagrésszel és csatos megoldásokkal váltak még különlegesebbé.

Teljes kollekció

nevtelen-2_4.png

Zuhair Murad

A ruhák stílusát tekintve Zuhair Murad kollekciója helyenként a görög szabásvonalat követte, az összeállításokat pedig babérkoszorú alakú fejdísszel koronázta meg a tervező. A barokk motívumok is jelentős számban megjelentek, melyeket modern kivitelezésben valósítottak meg. A tervező ruháira jellemző gazdag díszítések ezúttal is feltűntek flitterek, gyöngyök és tollak formájában, melyek nagyszerűen párosultak a tüll és bársony anyagokhoz, elegáns estélyiket varázsolva a kifutóra.

Teljes kollekció

nevtelen-2_5.png

Ziad Nakad

Ziad Nakad egy csodás téli álmot elevenített meg a kifutón. Mindezt erősítette a hideg színek használata és ruhákon található könnyed hópehely díszítések. A tollak nagyszerű kiegészítőül szolgáltak, a gyöngyök és flitterek pedig tökéletesen visszaadta azt a tél elegáns, hideg csillogását. A tervező előszeretettel nyúlt a bársonyhoz, ami szintén egy tipikus, téli anyag, és a csillag alakú mintákkal tökéletesen harmonizálva szinte már karácsonyi hangulatot árasztanak a ruhák.

Teljes kollekció

nevtelen-2_6.png

Ronald Van Der Kemp

Ronald Van Der Kemp őszi/téli kollekciója meglepő módon inkább tavaszi/nyári hangulatot áraszt a könnyed, virágmintás daraboknak köszönhetően. A fodrok, illetve kockás, pöttyös és csíkos anyagokkal ellátott szetteket néhol egy-egy szalmakalappal koronázott meg a tervező, egy tengerparti nyaralás hangulatát hordozva magában. A másik erőteljes vonal a western téma, amit a kalapok és csizmák cowboy stílusával elevenítettek meg a kifutón.

Teljes kollekció

1.png

Atelier Versace

Az Atelier Versace kollekciójában hódítottak a 80-as évek válltömései, és a csipkés pókhálószerű anyagok.  Ez utóbbinál a tervező tollakat használt kiegészítésként. Egyes darabokat a különleges szabásformák, kivágások, míg másokat a harsány flitteres és bőr darabok, valamint az elegáns blézerek kontrasztja varázsoltak különlegessé.

Teljes kollekció

nevtelen-2_8.png

Guo Pei

Guo Pei kollekcióját a metálos anyagok uralták. A nőies, fodros darabokat barokkminták díszítették itt-ott tollakkal és csipkével kiegészítve. A ruhák csillogását nem csupán a metál fényű anyagok biztosították, hanem gyöngyökkel, és flitterekkel is kiegészültek. Mindemellett a ruhák szabását tekintve elképesztően változatos a kollekció éppen ezért én azt javaslom, hogy lessétek meg az összes darabot, szerintem megéri.

Teljes kollekció

1_1.png

Schiaparelli

A Schiaparelli kollekcióját a tüll és sifon anyagok uralták, de a különböző feltűnő minták is hódítottak. Utóbbinál a szív, nap és rák motívumokat használta a tervező, de olyan olyan különlegesebb elemek is megjelentek, mint a puzzle, öv és láncminták.

Teljes kollekció

nevtelen-2_10.png

Iris Van Herpen

Az Iris Van Herpen ruhák mindig egy külön világot jelenteknek számomra. A különleges vonalvezetés, a hullámok ezúttal is szerves részét képezik a kifutón megjelenő daraboknak. Bár a ruhák egy része határozottan a hordhatatlan kategóriába tartozik, mégis valahogy mindig lenyűgöznek ezek a különlegességek.

Teljes kollekció

nevtelen-2_11.png

Christian Dior

A Christian Dior kollekciójában a szürke árnyalatok hódítottak, ami számomra kissé összeegyeztethetetlen volt a díszlettel, ami egyértelműen egy szafari hangulatot volt hivatott előidézni. Nekem valahogy leginkább egy tipikus angol krimi jutott eszembe a ruhákról, amivel lehet csak én vagyok így, de a szürke árnyalatok nálam az esős XIX.-XX. századi Londont juttatták eszembe, nem pedig egy afrikai utazást. Ennek ellenére néhány darabnál valóban előjön a szafari hangulat a barna, sárga, drapp színeknek köszönhetően, de ez szinte elveszik a rengeteg szürke között. Mindez persze nem változtat a gyönyörű ruhákon, a letisztult, elegáns vonalakon, szóval egy igazán lenyűgöző, kifinomult kollekciót láthattunk.

Teljes kollekció

nevtelen-2_12.png

Ralph & Russo

A Ralph&Russo-nál a fehér és egyéb világos árnyalatok domináltak megteremtve ezzel a kollekció télies hangulatát. Az elegáns ruhákhoz a tervező tollakat és gyöngyöket párosított,mellyel egy igazán elegáns és kifinomult hatást sikerült elérnie. Az ruhaujjak különleges játéka és a hosszú uszályok pedig igazán kivételessé varázsolták a kollekciót.

Teljes kollekció

nevtelen-2_13.png

Giambattista Valli

A csipke és sifon anyagok, valamint az apró gyöngyök igazán romantikus hangulatúvá varázsolták Giambattista Valli kollekcióját. Az elegáns darabok mellett egy kevés kislányos üdeség is társult a kifutó darabjaihoz, melyet masnikkal, virágokkal, flitterekkel és némi tüll használatával valósított meg a tervező. Színek terén ennek köszönhetően a visszafogottabb árnyalatok uralkodtak de egy kevés sárga és piros azért helyet kapott a kifutón.

Teljes kollekció

nevtelen-1_4.png

Chanel

A Chanel ezúttal is nagyot alkotott. A szinte már szokványossá vált kosztümöket a bemutató elején láthattuk, ahol a kockás mintákhoz bőr részletek párosultak, túlméretezett, lekerekített vállakkal kiegészítve. A ruhákat ezúttal a pamacsszerű virágminták tették különlegessé. A tervező ezúttal sem alkalmazott széles színskálát, főként a fekete és fehér árnyalatok uralkodtak, egy kevés kékkel és terrakottával kiegészítve.

Teljes kollekció

nevtelen-1_5.png

Ulyana Sergeenko

A kollekció az 50-es évek elegáns vonalát követte, melyhez társult egy kevés maffiózó-hatás elsősorban a fegyveres kitűzőknek, és férfias kalapoknak köszönhetően. Az elegáns kollekció a fekete és fehér skáláján mozgott megfűszerezve egy kevés krémszínnel és kék részletekkel. A ruhákat továbbá nagyszerűen kiegészítették a szőrmék és a bőr kesztyűk.

Teljes kollekció

nevtelen-1_6.png

Armani Prive

Halvány pasztelles árnyalatok, csillámló anyagok és bársony szövetek tarkították az Armani Prive kifutóját. A játékos virágminták, tüll anyagok és tollas szegélyek játéka alkotta ezt a különleges összhatást, melyet a tervező macskafejes övekkel álmodott meg.

Teljes kollekció

nevtelen-2_14.png

Alexandre Vauthier

Metál fényű, bársony és bőr anyagok színesítették Alexandre Vauthier kollekcióját, melyeket tollakkal, pöttyös mintákkal és különböző masnira kötött anyagokkal egészített ki a tervező. Egy igazán modern hangulatú kollekcióról beszélhetünk a metál neonos csillogásának és a szabad vonalvezetéseknek köszönhetően, melyek többnyire felsliccelt szoknyarészekkel párosultak.

Teljes kollekció

nevtelen-1_7.png

Yumi Katsura

Yumi Katsura kollekcióját a távol-kelet egzotikus világa ihlette. A gyönyörű japán motívumokkal díszített darabok egyfajta távolságtartó nőiességet kölcsönöznek a viselőjüknek. A hagyományörző mintákat flitterek és fodrok törik meg modern köntösbe bújtatva a kollekció ezen darabjait.

Teljes kollekció

nevtelen-2_15.png

Maison Margiela

 A kifutót uraló barna szürke és barackos árnyalatokat, a tervező néhány vibráló színnel - kékkel és aranysárgával - egészített ki, melyek a csizmákon, pántokon és öveken jelentek meg. A tervező kollekciójában a destruktív vonalak egy igazán különleges és változatos palettát biztosítottak, melyek tökéletesen harmonizáltak az avantgárd stílusjegyekkel.

Teljes kollekció

nevtelen-2_16.png

Elie Saab

Elegáns darabok hódítottak az Elie Saab bemutatón, ahol a gyönyörű estélyiket a tervezőtől megszokott módon feltűnő minták és különleges szabásformák tették változatossá. A bársony és szatén anyagokat övekkel álmodott meg a tervező, melyeket ezüstös és aranyos fejpántokkal párosított. A barokk motívumokkal díszített darabok gyöngyökkel és flitterekkel egészültek ki, olykor meleg szőrmével, vagy magas nyakrészhez társított masnival párosítva.

Teljes kollekció

nevtelen-1_9.png

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier kifutóján megjelenő darabok meglehetősen sokszínűek voltak, így a kollekcióban egyaránt találhatunk norvég mintás darabokat, oversized vállakat és geometrikus mintákat. Mindemellett a metálos ragyogás némi futurisztikus hatást kölcsönzött egyes daraboknak, míg az indiai ihletettségű vonalat követő ruhák gyöngyökkel kiegészítve modern hatással párosultak. A télies hangulatot sem maradt el, ezt a kötött pulcsik, szőrmék, és a pufi mellények biztosították.

Teljes kolekció

nevtelen-1_10.png

Viktor & Rolf

A Viktor & Rolf idei kollekciójában a kifutón valóságos szövetbabák jelentek meg. A szokatlan megoldáshoz többnyire harisnya vagy farmernadrág párosult, utóbbiakat különféle mintájú patcworkök varázsolták különlegesebbé. A tervezők továbbá újraértelmezték a pufi kabát fogalmát, egész különös és meglepő csavarokat vittek a többnyire unalmas, téli szükségkellékként funkcionáló darabokba. Nem csupán a szabásvonalakban jelentek meg különös megoldások, de a helyenként masnikkal, fodrokkal, rózsa alakú térbeli mintákkal kiegészített darabok lenyűgöző összhatást keltettek.

Teljes kollekció

nevtelen-1_11.png

Valentino

A Velentino ruháit ezúttal is a letisztult vonalak jellemezték. Az oversized darabokhoz is előszeretettel nyúlt a tervező, illetve az áttetsző, sifon anyagok is jelentős teret kaptak a kifutón. Az egyszínű darabokat egymásra rétegezve a végeredmény tökéletes színharmóniát nyújtott, a mintás darabokon pedig megjelentek a virág és barokkmotívumok.

Teljes kollekció

nevtelen-1_12.png

Fendi

A kollekció alapkoncepciójául a virágok szolgáltak, melyek megtalálhatóak csipkék, nyomott minták és anyagból kialakított térbeli növény formájában egyaránt. A tavasziasnak tűnő motívum ellenére a téli hangulat ott lebeg a kifutó darabjai körül köszönhetően a hideg árnyalatoknak, szőrméknek és az olykor jeges hatást keltő mintázatoknak.

Teljes kollekció

nevtelen-1_13.png

Azzedine Alaia

Azzedine Alaia kollekciójában gyönyörű hímzések jelentek meg a szőrmekabátokon és pulóvereken. A tervező előszeretettel merített az állatvilág kínálta motívumokból, így a krokodilbőr és a leopárdmintás darabok egyaránt szerves részét képezték a kifutó darabjainak. A tüll és csipke játéka egyszerre varázsolta nőiessé és kislányossá a ruhákat, az arany és metál ragyogású részletek pedig megadták az estélyi csillogást.

Teljes kollekció

nevtelen-1_14.png

Antonio Grimaldi

Antonio Grimaldi őszi/téli kollekciójában a halvány, pasztelles árnyalatok uralkodtak, néhány vibráló sárga darabbal megfűszerezve. A tervező továbbá előszeretettel játszott a szabásformákkal ezáltal igazán változatos darabokat megalkotva.

Teljes kollekció

nevtelen-1_17.png

Galia Lahav

Galia Lahav kollekciójában a fagyos, hideg színek hódítottak, melyek lágy, fémes csillogással kiegészítve igazi téli mesébe illő hatást keltettek. Mindemellett a tervező a virág és barokk motívumok játékából is szívesen merített, valamint a tenger élővilágát idéző medúza és rák motívumok is feltűntek a ruhák egy jelentősebb részén.

Teljes kollekció

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr3512672169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása