shine

Catwalk favourites

Chanel, Christian Dior, Atelier Versache

2017. január 26. - Romi.

2_2.png

Sziasztok! Gondoltam indítok egy sorozatot, amelyben megmutatom Nektek, hogy melyek az én személyes kedvenceim a 2017-es Tavaszi-Nyári Couture kollekciókból. A mostani bejegyzésben 8 márkát válogattam össze, ami már önmagában is nehéz feladat volt, hiszen rengeteg csodás darabot látni ilyenkor a kifutókon. Mivel nem szeretném a bejegyzést végeláthatatlan hosszúságúra nyújtani, ezért amennyire csak tudtam próbáltam leszűkíteni azokra a darabokra amelyeket tényleg kihagyhatatlannak éreztem a listából, ezért a Chanel, Christian Dior és az Atelier Versace kivételével minden márkától csak egy-egy kedvencet választottam.

CHANEL

A Chanelre jellemző elegancia ezúttal is főszerepet kapott a kifutón, hiszen letisztult, kifinomult kosztümök és báli ruhák rengetegét csodálhattuk meg. A kollekcióban főleg pasztell árnyalatok domináltak, de azért az élénkebb kék és lila színek sem maradtak ki. Kiegészítők terén is meglehetősen letisztult megoldásokról beszélhetünk, hiszen a hatalmas statement ékszerek helyett a vastag, csatos öveké volt a főszerep, melyeket több színben is láthattunk. Mindemellett még szövet kalapok, valamint gyöngysoros bokaláncok tették változatosabbá a szetteket, utóbbit, mindig ezüst, metálos fényű cipőkkel párosítottak. Néhány szettben még combcsizmákkal találkozhattunk, ami pedig az estélyi darabokat illeti, ott főként a flitteres, tollakkal díszített ruhák kerültek előtérbe.

1020_3.jpg

1020_2.jpg

1020_9.jpg

1020_5.jpg

1020_4.jpg

CHRISTIAN DIOR

Christian Dior kollekcióját a fekete és fehér darabok uralták, de megjelentek többek között a vörös, barna, és zöld anyagok is. Maria Chiuri ezúttal egy igazán meseszerű kollekciót álmodott meg, amelyet a különleges fejdíszek varázsolnak még emlékezetesebbé. A bemutató elején megjelenő, leginkább álarchoz hasonlatos darabok ugyanis különböző madár, illetve rovar formákat ábrázoltak, majd ezeket követték a hajpántként megjelenő tollas és virágos darabok. Mindemellett még a nyakláncok jelentek meg, mint hangsúlyosabb kiegészítők, melyek szintén a fentiekhez hasonlatos motívumokat és formákat jelenítettek meg. A ruhák kifejezetten letisztultak voltak, viszonylag kevés mintás darabbal tarkítva, ám így is igazán mesébe illő hatást keltettek.

_dio0155.jpg

_dio0195.jpg

_dio0324.jpg

_dio0604.jpg

_dio0830.jpg

ATELIER VERSACHE

Az Atelier Versache legújabb kollekciója számomra a görög istennőket és gladiátorokat idézte, melyeket a különböző kivágásokkal, kötél szerű pántokkal, és tógára emlékeztető hajtásokkal hangsúlyoztak. A kollekció részben a rojtoknak, részben a pókhálót idéző vonalaknak és tollaknak köszönhetően váltak emlékezetessé. Az utolsó három darabjára azonban külön kitérnék, ugyanis kissé eltérnek a kollekció többi darabjától, mely részben a tüll anyagnak, de legfőképpen a pliszírozott, legyező formájú díszítéseknek köszönhető.

1020_1.jpg

1020_5_1.jpg

1020_6.jpg

1020_8.jpg

1020.jpg

Most pedig jöjjenek azok a darabok, amelyeket egyedüliként választottam ki a kollekciókból. Ezek közül is nagy kedvencem az Armani Privé mintás blézere, az alatta található blúzzal, és a Maison Margeila kabát ami egyszerűen zseniális! Bár igaz, hogy az utóbbi egyáltalán nem egy hétköznapi darab, mégis maga az ötlet és a profi kivitelezés egyszerűen lenyűgöző!

1020_1_1.jpg

Alexandre Vauthier

1020_6_1.jpg

Armani Privé

1020_1_2.jpg

Giambattista Valli

1020_7.jpg

Maison Margiela

1020_10.jpg

Ralph & Russo

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr9112155013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása