shine

Csodás kollekciók a New-York-i divathéten

2017. szeptember 16. - Romi.

a_2018-as_new_york-i_divathet_1.png

Talán sokan már tudjátok, hogy múlt héten kezdetét vette a New York-i divathét, így a 2018-as tavaszi-nyári kollekciók is bemutatásra kerültek, melynek keretein belül számos lélegzetelállító szettet láthattunk. 20 márka ruhakölteményeiről írtam egy keveset, köztük olyan neves tervezőkkel, mint Tom Ford, Calvin Klein, Jeremy Scott, Alexander Wang, Vistoria Beckham, Carolina Herrera és még sorolhatnám.

pamella_roland_2018_tavaszi-nyari_kollekcio_new_york_fashion_week.png

Pamella Roland

Pamella Roland kifutója egytől egyig a nőies, romantikus daraboké volt, és ahogy általában ezúttal is gyönyörű vörös szőnyeges ruhákat láthattunk. Az idei kollekciót Monaco ihlette, ezen belül is a királyi család eleganciája és a luxus kaszinók fényűzése fogta meg a tervezőnőt. A rózsaszín és kék különböző árnyalataiban pompázó szettek mellett a szürke, arany, fekete és fehér is megjelent. A ruhák díszítésekor a Pamella Roland nem esett túlzásba, mindig csak annyi toll, flitter, rojt vagy csipke került az alkalmi darabokra, amennyi szükséges volt, és tüllökkel, ombre színátmenettel és különféle vállkivágásokkal vitt még egy kis plusz csavart a kollekcióba.

tom_ford_2018_tavaszi-nyari_kollekcio_new_york_divathet.png

Tom Ford

A tervezőnek saját neve alatt futó márkájával ez volt az első New York-i bemutatója, amin egy elképesztő kollekcióval debütált. Tom Ford kifutóján a sportos és elegáns vonalak egyaránt megjelentek, a laza farmer és bőr darabok mellett a fényes, csillogós ruhák és bársony anyagok is feltűntek olykor túlméretezett vállakkal kiegészítve. Ezek után talán mondanom sem kell, hogy a tervezőt a 90-es évek inspirálta, nem véletlenül, ugyanis mindenképpen szerette volna ezzel a kollekcióval visszaszerezni presztizsét ebben az egyre népszerűbbé váló divatirányzatban.

ulla_johnson_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_new_york_divathet.png

Ulla Johnson

Romantikus darabok jellemezték Ulla Johnson tavaszi-nyári kollekcióját, melyet fodrok, apró virágminták és könnyed, azsúrozott darabok tarkítottak. A visszafogott színvilág és pasztelles árnyalatok igazán légies, könnyed  ruhakölteményeket eredményeztek, és számomra egy igazán kellemes, nyári piknik hangulatát elevenítették meg a kifutón.

calvin_klein_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_new_york_divathet.png

Calvin Klein

Calvin Kleint új kollekcióját a  70-es évek filmiparának popkultúrája inspirálta, mint az Easy Riders és a Carrie. Ezen motívumok a ruhákon nyomtatott formában, illetve az egész kollekció stílusában megjelentek, megelevenítve ezzel a lassan 50 éves trendeket. A tervező előszeretettel nyúlt a selyemhez, farmer és bőr anyagokhoz, valamint az esőkabát fogalmát is teljesen újragondolta. Az egyedüli hangsúlyos kiegészítőket a ruhákra csomózott kendők, valamint a táskák jelentették, melyeket földig érő, olykor csillogós rojtokkal, és egyéb furcsa kiegészítőkkel álmodott meg a tervező.

cushnie_et_ochs_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_new_york_divathet.png

Cushnie Et Ochs

Frida Kahlo mexikói festőnő inspirálta Carly Cushnie-t és Michelle Ochs-t, a márka két tervezőjét, tavaszi kollekciójuk megalkotásakor. A művész által egyszerre megtestesített erő és nőiesség vezetett ezekhez a csodás virágmotívumokban gazdag ruhadarabok megszületéséhez. Cushine és Ochs az elegáns vonal képviselőikén ezúttal is inkább a különleges alkalmakra tervezték kollekciójukat, melyet az élénk, narancssárga színeknek, puffos vállvillantós daraboknak, fodroknak és hangsúlyos fülbevalóknak köszönhetően nagyszerűen sikerült.

brandon_maxwell_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_new_york_divathet.png

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell saját neve alatt futó márkája még meglehetősen fiatal, ugyanis 2015-ben került bemutatásra a tervező első kollekciója New York-ban. Ennek ellenére nőies darabjai nagyszerűen helytállnak a kifutókon, és bár első ránézésre az ember talán kissé hétköznapinak nevezné a sok őrült ruha között, egy kis csavarral mégis sikerül valami pluszt és utánozhatatlant belecsempészni a kollekciójába. Maxwellnél is a 90-es évek hódított, de egy hozzánk talán sokkal közelebb álló formában. A szettek egyszerűségét - már ha lehet egyáltalán egyszerűnek nevezni - az egyszínű, leopárdminták és a közepesen vastag övek törték meg.

jeremy_scott_2018_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio_new_york_divathet.png

Jeremy Scott

Jeremy Scott extravagáns kollekciói láttán szerintem a legtöbben csak döbbenten próbálják feldolgozni, hogy mégis mi ez a borzalom. Ennek ellenére szerintem sokan vannak vele, úgy - akárcsak én - hogy annak ellenére, hogy valószínűleg sosem vennénk fel ilyen és ehhez hasonló ruhákat, valami mégis megfog bennük, valami  amitől egy idő után már nem is elborzadva, hanem döbbenten nézzük azokat a megoldásokat, amelyek legmerészebb álmainkban sem jutottak volna eszünkbe. Flitterek, terepminták és graffiti, valamint hatalmas gyöngyök és bőr anyagok elképesztő kavalkádja jellemezte a tervező legújabb kollekcióját.

self-portrait_2018_spring-summer_ready-to-wear_fashion_show_in_new_york.png

Self-Portrait

Han Chong, a Self-Portrait tervezője egy elég feltűnő, ugyanakkor nőies kollekciót mutatott be a New York-i divathéten. A kifutón nem volt hiány csíkokban, pöttyökben, csillagokban és virágmintában, és ezen motívumok tarkították a ruhákat különböző árnyalatokban, így a kék, piros, sárga, fekete és fehér színek kompozíciója egy igazán különleges, látványos, mégis elegáns összhatást eredményezett. A nőies vonalat erősítették a felsőrészeket díszítő fodrok, és a különféle csipkék, de egy kissé vagányabb irány is megmutatkozott a bőr beretek formájában.

philipp_plein_2018_spring-summer_ready-to-wear_in_new_york_fashion_week.png

Philipp Plein

Philipp Plein kifutóját egy kissé szokatlan párosítás jellemezte, ugyanis a gót stílusú darabokat kislányos elemekkel társította a tervező. Egyfelől láthattunk vagány bőröket, hámokat, főként fekete és más sötét árnyalatokban, némi fehér kontraszttal és szaggatott farmerekkel, ugyanakkor a hámokat bőr virágok ékesítették, és rengeteg olyan motívum díszítette a pólókat, amelyek egy-egy kifacsart Disney mese főhősére emlékeztettek, gondoljunk például az - engem legalábbis - Hamupipőkére emlékeztető figurán, mely több darabon is visszaköszönt, vagy az őzikére, amely akár Bambi is lehetne. Visszatérő elem volt továbbá a két szlogen, a "Prince Charming made me do it" és a "Good Gone Bad" melyek ezen pólókat díszítették.

alexander_wang_2018_spring-summer_ready-to-wear_new_york_fashion_week.png

Alexander Wang

Alexander Wang legújabb kollekciójában jóformán minden fajta ruhanemű helyet kapott, nem is akárhogyan. A tervező a legmegdöbbentőbb módon párosította a darabokat, a kifutón ugyanis láthattunk bőrnadrágra húzott farmersortot, tweed kabáttal párosított boyfriend jeanst, de egy-egy ruhadarab tervezésekor is előszeretettel vegyítette a különféle stílusokat a tervező, így született meg a cipzáros blézer és a szegecsekkel kirakott farmer.

prabal_gurunk_new_yorki_divathet_tavaszi-nyari_readi_to_wear_kollekcio_2018.png

Prabal Gurung

Élénk, vibráló, kék, sárga, zöld és rózsaszín árnyalatok, csillogós anyagok, virágminták, továbbá kockák tűntek fel Prabal Gurung kifutóján. Az önmagában visszafogottnak mondható ruhákat áttetsző részletekkel, lakk anyagokkal és elegáns blézerekkel párosított a tervező. Mindemellett a legszokatlanabb, és legzseniálisabb megoldás mégis a gombok különös használata volt, ugyanis nem kardigánok összefogására, hanem a ruhák felső és alsó részének egyben tartására használta ezeket a tervező [kép]

victoria_beckhan_2018_ss_rtw_new_york.png

Victoria Beckham

Victoria Beckham tavaszi kollekciója egy igazán letisztult elegáns, és nőies vonalat képviselt, melynek elengedhetetlen részei voltak az ingek, blézerek és kosztümnadrágok. A tervezőnőtől továbbá rengeteg szoknyát is láthattunk, tőle nem szokatlan módon egytől egyig midi darabokként, illetve főként ceruzaszoknyákat, melyek kissé áttetsző anyagból készültek, de hogy ne legyen túlzottan kihívó az összhatás hosszú felsőrészekkel párosította ezen darabokat. A rá oly jellemző oversized stílus is megjelent a kollekcióban mégis megmaradt a nőies összhatás. A színek terén is igen visszafogott palettáról beszélhetünk, a tervezőnő ugyanis leginkább a pasztell árnyalatokból válogatott kéket, rózsaszínt, lilát, sárgát, ugyanakkor a fekete és fehér, valamint a vadító piros sem hiányzott a kollekció palettájáról.

fenty_x_puma_2018_ss_rtw_new_york_fashion_week.png

Fenty × Puma

Rihanna és a Puma közös kollekciója egy elképesztő motocross bemutatóval kezdődött, ahol különböző freestyle trükköket mutattak be a rózsaszín homokbuckák felett. Ahogy a kezdő bemutató, úgy a ruhák is az extrém sportok hangulatát tükrözte. A különböző kezeslábasok, csatokkal díszített kabátok és overálok, kapucnis felsők és biciklis nadrágok, mind-mind inkább egy-egy sportviseletet juttat eszünkbe, semmint egy utcai öltözetet, ettől függetlenül egy lenyűgöző kollekcióról beszélhetünk, amely nagyszerűen tükrözi az énekesnő stílusát is, így a rajongók körében egész biztosan hatalmas népszerűségnek fognak örvendeni ezek az extrém darabok.

zimmermann_2018_new_york_spring_summer_ready-to-wear.png

Zimmermann

Niky Zimmermann legújabb kollekciójában szülőhazáját akarta megeleveníteni a kifutón, így egy csodálatos ausztrál hangulatú kollekció öltött testet szebbnél szebb ruhák formájában. A romantika ezúttal is áthatóan érezhető volt minden egyes darabon, melyet a tervezőnő által előszeretettel alkalmazott virágminták és fodrok ezúttal is csak erősíteni tudtak. A világos, halvány színek mellet az ruhaujjak játéka varázsolta el a nézőket, melyek puffokkal és fodrokkal egészültek ki. Ám Zimmermenn ezzel nem elégedett meg, apró kivágásokkal, csíkokkal, és fűzőkkel vitt még egy kis csavart az öltözékekbe.

oscar_de_la_renta_new_york_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear.png

Oscar De La Renta

Napjainkban Laura Kim és Fernando Garcia tervezi az Oscar De la Renta ruháit, és bár kétségkívül csodás ruhadarabokról van szó, elég vegyes érzelmeim vannak magával a kollekcióval kapcsolatban. Egyfelől vannak részletek, amik nagyon tetszenek, emiatt is került fel végül a 20-as listámra, ám a legtöbb darabnál semmi extrát nem érzek. Vannak érdekes elemek, tetszetős megoldások mint a feliratok és a fehér ruha adta levélpapír szerű hatás, melyek látványosan keverednek az élénk kék, sárga, piros és zöld színekkel, de a "hűha" érzés valahol elmaradt.

anna_sui_2018_tavaszi_nyari_ready-to-wear_new_york.png

Anna Sui

Akárcsak Oscar de la Rentanál, itt is kissé vegyesek az érzelmeim, ami leginkább az erőteljes hippi stílusból adódik, ami nagyon távol áll tőlem. Ezen darabokat egyszerűen képtelen voltam szeretni, az apró virágmintás ruhák és csipkék azonban meggyőztek arról, hogy Anna Suinak is helye van a 20-as listámon, Gigi csodás szereléséről nem is beszélve (bár történt egy kis baki a kifutón, amiről valószínűleg már hallottatok is), ennek ellenére én ezt a hippi vonalat valahogy úgy érzem nem kellett volna kifutóra vinni, és bár a színes és mintás darabokat alapvetően sem kedvelem, Anna Sui korábbi kollekcióiban mégis remek volt az összhatás, ellentétben sajnos a mostanival.

carolina_herrera_new_york_spring-summer_ready-to-wear_2018.png

Carolina Herrera

Carolina Herrera számomra mindigis az elegancia és nőiesség megtestesítőjét jelentette, és ez most sem volt másképp: gyönyörű, elegáns és letisztult vonalak jellemezték idei kollekcióját, ám a színek és szabások terén a szigorú vonalvezetést egy kis játékosság törte meg. Puffos és kivágott vállak, színes csíkok és pöttyök tarkították a ruhákat, fodrokkal és övekkel fűszerezve. Az élénk árnyalatok és üde minták egy egészen új, kislányos oldalát mutatták meg a tervezőnőnek, amit még mindenképpen szokni kell, főként ezeket a vibráló árnyalatokat, de valahogy mégis tetszett az összhatás.

badgley_mischka_2018_ss_rtw_new_york.png

Badgley Mischka

Badgley Mischka kollekcióját a gyönyörű, olasz sziget, Capri ihlette. Az elegáns, nőies ruhák egy igazi tengerparti luxus álomnyaralás hangulatát idézik. A rojtok, szalmakalapok és élénk színű sárga, piros és kék ruhák visszahozzák a meleg nyári napok emlékét a virágminták,  csíkok, flitterek és csipkék játéka pedig külön-külön teszik könnyeddé, nőiessé és alkalmivá a ruhadarabok megjelenését. A hatalmas fodrokból készült virágmotívumok, masnik és tollak pedig kellően különlegessé és utánozhatatlanná varázsolják a kollekciót.

michael_kors_2018_ss_rtw_new_york_fashion_week.png

Michael Kors

Michael Kors tavaszi-nyári kollekciójában a pasztelles árnyalatok kerültek előtérbe, ezen kívül batikolt anyagok, levél- és virágminták, valamint flitterek tarkították a különféle darabokat. Klasszikus kiegészítőket nemigen láthattunk, ehelyett a tervező egyszínű virágfüzéreket álmodott meg ruhakölteményeihez, ezüst, fekete és fehér árnyalatokban.

marchesa_2018_ss_rtw_new_york_fashion_week.png

Marchesa

Georgina Chapman és Keren Craig korábbi, 2017-es Fall Ready-To-Wear kollekciójukat Kína ihlette, és úgy tűnik ezúttal is a varázslatos Távol-Kelet motívumaiból merítettek, új kollekciójukat ugyanis Japán inspirálta. Mindig is imádtam a Marchesa elképesztő alkalmi darabjait, és ezúttal minden várakozásomat sikerült felülmúlniuk, ugyanis a New York-i divathét kollekciói közül minden kétséget kizárólag ez volt a kedvencem (pedig általában képtelen vagyok egyetlen favoritot kiválasztani). Számomra legmeggyőzőbben a virágmotívumok adták vissza a távol-keleti ország hangulatát, melyek Japán csodás virágparkjaira emlékeztetnek. Mindemellett szinte már kötelezően megjelentek a tollak, csipkék tüllök plusz a masnik használata, illetve a többsoros nyakékek (amiket egyszerűen imádtam) tökéletesen kiegészítették a már-már mesébe illő ruhadarabokat.

forrás: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr2812821654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása