shine

Lenyűgöző kollekciók Párizs kifutóin

2018. február 01. - Romi.

2018_tavaszi-nyari_haute_couture_parizs.png

Sziasztok! Talán többen tudjátok, hogy januárban debütáltak a couture kollekciók Párizsban, így az őszi Ready-to-Wear bejegyzésekhez hasonlóan, ezúttal is szeretném megmutatni nektek a kedvenceimet. Tizenkilenc márkát gyűjtöttem össze és többek közt olyanokról olvashattok, mint a Chanel, Dior, Elie Saab, Valentino és Zuhair Murad. A bejegyzéseket természetesen szokás szerint sok-sok képpel illusztráltam, szóval ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, akkor ne habozz a tovább gombra kattintani! :)

 sciaparelli_parizs_divathet_2018_tavaszi-nyari_kollekcio_haute_couture.png

Schiaparelli

A Schiaparelli kollekciójában híven a márkához, ezúttal is megjelentek szürrealista elemek, azonban nem csupán az elvont művészetek kedvelői számára lehet lehengerlő a kollekció, ugyanis Bertrand Guyon ezúttal a hétköznapibb designnak is teret adott. A tervező előszeretettel használt áttetsző chifon anyagot, mely a kollekció számos darabján megjelent. A tollak sem kerülték el a kifutót, néhány ruha erejéig ugyanis ezen kiegészítők is feltűntek, hol a ruhákat szegélyezve, hol az anyag egész felületén díszelegve. A nagyobb hangsúly mégis a rojtokon volt, ezeket a mostanság oly felkapott, játékos részleteket Bertrand Guyon is felhasználta. Mindezt megfűszerezte óriási zsebekkel, és oversized darabokkal, kiegészítőnek pedig öveket használt, eltérő méretekben, és különböző textúrákban.

iris_van_herpen_haute_couture_tavaszi-nyari_2018-as_kollekcio_parizsi_divathet.png

Iris Van Herpen

Iris Van Herpen elképesztő ruhakölteményei mindig lenyűgöztek, és ezúttal sem történt másképp. A tervezőnő egyedi vonalvezetése ezúttal is megmutatkozott, saját elmondása szerint Ludi Nature-nek nevezte a kollekciót. A kifejezés első szava latin eredetű, megfeleltethető a játék szónak, míg a második a természetet, mint kulcsfontosságú elemet szimbolizálja. A visszafogott föld színek mindezt nagyszerűen megjelenítik, a különleges hullámzó vonalak, pedig szintén azt bizonyították, hogy a kollekció összetéveszthetetlenül Van Herpen keze munkája. A 3D-s szövetek bársony részletekkel kiegészülve valóságos lombkoronákat elevenítettek meg a kifutón, egy természetes, ugyanakkor kissé futurisztikus összképet alkotva.

dior_2018_parizs_fashion_week_tavaszi-nyari_kollekcio.png

Dior

Ismét a párizsi Rodin Múzeum adott otthont a Dior bemutatójának, ahol a kifutó sakktáblává változott, és olyan díszletek tarkították, mint a fekete madárketrec és a mennyezetről lelógó gipsz testrészek. Mindennek fényében talán már nem is mondok olyan hatalmas újdonságot azzal, hogy a kollekció a szürrealizmus jegyében született, melyet egy olyan avantgárd művész ihletett, mint Leonor Fini. A fekete-fehér ruhák közt ezúttal olyan különlegességek jelentek meg, mint a dominó mintázat, a fekete-fehér geometrikus formák, illetve kalitkára emlékeztető sifon anyag, bársony részletekkel párosítva. A kiegészítők többnyire karika, és asszimetrikus fülbevalókra korlátozódtak, álarcokkal párosítva, mindezeket francia mondatokkal fűszerezték meg, melyek tetoválásra emlékeztetően helyezkedtek el a kulcscsont alatti területen.

tavaszi-nyari_kollekcio_haute_couture_parizs.png

Ralph & Russo

A Ralph & Russo kollekciója csillogó estélyikben hódította meg a kifutót. A ragyogás végig kísért minden egyes darabot flitterek, gyöngyök, szövetek és strasszok formájában, hasonlóan csillogó rojtokkal és dívás tollakkal kiegészítve. Az asszimetrikus vállak és felsliccelt szoknyarészek kissé, kihívóvá varázsolták az elegáns ruhakölteményeket, melyek fodrokkal, pliszírozott részletekkel valamint sík- és térbeli virágmotívumokkal egészültek ki. A tüll, szatén és chiffon anyagok pedig fodrok és különleges hajtásvonalak formájában köszöntek vissza a szebbnél szebb ruhadarabokon.

giambattista_valli_haute_couture_parizs_ss2018.png

Giambattista Valli

Giambattista Valli kollekciójának bemutatására a Musée des Beaux Arts-ban került sor. A mini szoknyák többnyire fekete lakk csizmával párosultak, valamint masnik és sík-, illetve térbeli virágminták tarkították a ruhadarabokat egészen élénk árnyalatokban, egy-egy elegáns virágkert hangulatát varázsolva a kifutóra. A csipke és bőr anyagok nagyszerű keverékét mutatta be a tervező, horgolt részletekkel kiegészítve, és a romantikus fodrok sem maradhattak el tüll és sifon anyagból, a kollekciót pedig a szokásos habos darabok zárták, egy igazán csajos, elegáns és nőies kollekciót alkotva.

chanel_parizs_spring-summer_2018_haute_couture.png

Chanel

A Chanel idei bemutatóján egy hagyományos, francia kert elevenedett meg a kifutón, tökéletes hátteret biztosítva a lenyűgöző daraboknak. Révén, hogy a Chanelről van szó, a tweed anyagok ezúttal is szép számban hódítottak, sokszor azonos anyagú lábbelivel párosítva, de a bőr és lakk darabok sem maradtak ki a tervező repertoárjából. Karl Lagerfeld pasztell és visszafogott árnyalatú ruháit ezúttal fuxia szalagok, flitterek, gyöngyök és chiffon anyagok egészítették ki, melynek köszönhetően nem csupán a kert, de maguk a ruhaköltemények is megjelenítették a kifinomult, francia kertek eleganciáját. A tervező továbbá pliszírozott részletekkel, tollakkal, szatén anyagokkal és térbeli virág motívumokkal varázsolta még különlegesebbé a kollekció darabjait.

alexis_mabille_parizs_2018_ss_haute_couture.png

Alexis Mabille

Igazi vörös szőnyeges darabok hódítottak Alexis Mabille kifutóján, ahol a karakteres ruhák éles, határozott vonalvezetéssel és eleganciával párosultak. A brokát, és selyem anyagok igazán fenséges hatást kölcsönöztek a báli ruháknak, a szokatlan szabásminták pedig egy kissé meghökkentő, ugyanakkor kétség kívül lenyűgöző ruhakölteményeket eredményeztek. A tollak és masnik finom csavarral párosultak az extravagáns vonalvezetéshez, melyek csodásan mutattak a csillogó szöveteken és fényes anyagokon.

armani_prive_parizsi_divathet_2018_tavaszi-nyari_haute_couture_kollekcio.png

Armani Privé

Az Armani Prive kollekcióját a végtelen égbolt inspirálta, mely meg is mutatkozik a az olykor visszafogott, pasztelles árnylatokban és a sötétebb, mélyebb színkombinációkban. A tervező mindezt blézerekkel, elegáns kosztümnadrágokkal és visszafogott ingekkel egészítette ki. A selyem, a tollak, a hajszálcsíkos minták, sőt a krokodilbőr is helyet kapott a kollekció repertoárjában. A különféle, olykor már-már kissé extrém hajtásvonalak, a masnik és a statement kiegészítők egy feltűnő, hangsúlyos, ugyanakkor elegáns összhatást keltettek. A selyemsál fogalmát is újragondolta a tervező, a vékonyka anyag ugyanis nem a modellek nyakát, hanem a blézerek gallérját ékesítette.

givenchy_parizsi_divathet_2018_spring_summer_haute_couture.png

Givenchy

A Givenchy kifutóját ezúttal is a sötét árnyalatok uralták, a komor hangulatot és az egyhangúságot azonban nagyszerűen megtörte többek közt az élénk kék, a barackos árnyalatok, a piros tollak és a szivárvány különböző színeiben pompázó fodrok. Mindemellett a tervező különleges formákkal tette még emlékezetesebbé kollekcióját, gondolok itt a V nyakkivágásokra, az újragondolt blézerre vagy az anyagok közötti szokatlan átmenetre. A csillogó rojtok, a tüll különféle megjelenése, a tollak és a gyöngyök egyfajta komor eleganciát kölcsönöztek ezeknek a lenyűgöző ruhakölteményeknek.

alexandre_vauthier_ss18_haute_couture_parizs.png

Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier kollekciójában nem volt hiány szokatlan darabokban, a hatalmas tüll ruhát, vagy a lila kezeslábast például nem könnyű elképzelni utcai viseletként. A kifutón ugyan kevés visszafogott darab vonult végig, mégis lenyűgöző ruhakölteményeket sorakoztatott fel a tervező, olyan anyagokat használva, mint a bársony, a selyem és az élénk színekben pompázó krokodilbőr. A flitterek, gyöngyök és szegecsek is feltűntek egyik-másik szettet kiegészítve, így csillogásból sem volt hiány, sőt, az egyébként is fényes, vagy lakk darabokkal párosítva egy igazán emlékezetes kollekciót láthattunk.

elie_saab_tavaszi-nyari_couture_kollekcio_2018.png

Elie Saab

Elie Saab kollekciója idén is lehengerlő volt, a szebbnél szebb estélyik közül szinte lehetetlen volt kedvenceket kiválasztani. A tervező ezúttal is mesterien használta  a gyöngyöket és flittereket, és bár a mostaniakhoz nagyon hasonló ruhákat már láthattunk korábbi kollekciókban is, a tollakkal és hatalmas masnikkal vitt egy kis újdonságot a ruhadarabokba. Az övek természetesen ezúttal is megjelentek, mint kiegészítők, amit a tervező ezúttal hangsúlyos napszemüvegekkel és fejkendőkkel egészített ki.

viktor_rolf_tavaszi-nyari_2018-as_haute_couture_kollekcio.png

Viktor & Rolf

A Viktor & Rolf egy igazán extrém kollekciót vitt kifutóra Párizsban, melynek különlegessége, hogy a ruhák elkészítéséhez kizárólag selyem anyagot használtak. A tervezők a 3D-s virág motívumok mellett rácsos textúrákkal, masnikkal és fodrokkal egészítették ki a ruhadarabokat. A különféle színekben pompázó anyagokat hol csíkos, hol kockás, hol x-es elrendezésben vitték kifutóra, egy igazán különleges összhatást jelenítve meg. Kiegészítőként a tervezők ugyan csak álarcokat használtak, azokra viszont jelentős hangsúlyt fektettek, a különböző virágokkal és levelekkel díszített darabok ugyanis nagyszerű és igazán feltűnő kiegészítői voltak a ruhadaraboknak.

jean_paul_gaultier_tavaszi_nyari_couture_kollekcio.png

Jean Paul Gaultier

A fekete és fehér színek játéka hódított Jean Paul Gaultier kifutóján, kiegészítve a 60-as évekre jellemző élénk árnyalatokkal. A csavar mégis a ruhák szabásában rejlett, a tervező ugyanis papírkígyó szerűen feltekert szövetekkel és lampionra emlékeztető kivágásokkal díszítette a kollekció egyes darabjait, melyeket harmonika, illetve spirál alakú hangsúlyos fülbevalókkal párosított.

valentino_2018_tavaszi-nyari_couture_kollekcio.png

Valentino

Mesterien összeválogatott színkombinációk hódítottak a Valentino kifutóján. A többnyire letisztult ruhaköltemények között azonban az extrémebb darabok is helyet kaptak, úgymint a takaróra emlékeztető lila ruha, vagy az asszimetrikus vállú piros felső. Pierpaolo Piccioli a letisztult, egyszínű anyagok mellett, a virágmintákat is előszeretettel használta több szettjénél, illetve mindezeket fodrokkal és masnikkal egészített ki.

guo_pei_tavaszi-nyari_couture_kollekcio_2018.png

Guo Pei

Teljesen lenyűgöztek Guo Pei ruhacsodái. A tervező stílusa már korábban is magával ragadott, mostani kollekciójával pedig az eddigieken is túltett. Alig tudtam összeválogatni azt az öt darabot, amelyek a bejegyzésbe is bekerültek, mert egyszerűen minden egyes alkotása elképesztő volt. Tény és való, hogy maguk a ruhák jócskán a hordhatatlan kategóriába esnek, mégis, ha csupán egyetlen fotó erejéig viselhetném valamelyiket, egy álmom válna valóra. Talán sokan furcsállják ezt, hiszen meglehetősen extrém ruhakölteményekről van szó, de ha ti is hasonlóképpen szeretitek az effajta különlegességeket, akkor ajánlom figyelmetekbe a teljes kollekciót.

ronald_van_der_kemp_couture_kollekcio_tavaszi-nyari_18.png

Ronald Van Der Kemp

Nehéz mindössze néhány sorban összefoglalni Ronald Van Der Kemp meglehetősen sokszínű kollekcióját, a különböző minták, stílusok és színek rendkívül széles skálájának köszönhetően. Számomra maga a kollekció kissé eklektikus összhatást keltett, természetesen jó értelemben, és kifejezetten tetszett, hogy a tervező nem ugyanazt a koncepciót gondolta újra minden egyes darabnál, hanem szinte az összes ruhaköltemény tartogatott valami új meglepetést, így  összességében pedig azt hiszem kijelenthetjük, hogy a tervező egy igazán változatos kollekciót álmodott meg a párizsi kifutóra.

tony_ward_ss_2018_couture.png

Tony Ward

Tony Ward kollekciója visszafogott árnyalatokban hódította meg a kifutót, előnyben részesítve a halvány, pasztell árnyalatokat. A ruhaköltemények egyszerre voltak elegánsak, és kissé kihívóak köszönhetően a mély dekoltázsoknak, vállvillantós és pánt nélküli daraboknak, valamint a felsliccelt szoknyarészeknek. Az eleganciát pedig a csipkék, gyöngyök és fényes anyagok együttes játéka tökéletesen kihangsúlyozta.

julien_fournie_ss18_couture.png

Julien Fournié

Julien Fournie kollekciójában ami igazán megfogott, az a távol-keleti vonal volt, mely megmutatkozott a ruhák tradicionális ázsiai vonalaiban, és a motívumokban egyaránt. Ami különösen varázslatossá tette számomra a kollekciót, az Japán fő motívumaként is ismert cseresznyevirág mintázat, mely számos ruhán visszaköszönt megelevenítve a felkelő nap országát a francia kifutón.

zuhair_murad_ss18_couture.png

Zuhair Murad

Zuhair Murad idei couture kollekciójában meglehetősen kevés kiegészítőt láthattunk, a jól megszokott övek természetesen most is előkerültek, az újdonságot pedig a modellek frizuráját ékesítő indiántollak jelentették. Mindezek után nem nehéz levonni a következtetést, hogy a kollekció az indián nyár témája köré épült, ami talán nem látszik meg minden egyes ruhadarabon olyan feltűnően, hiszen az elegáns ruhadarabok első ránézésre  elrejtik az indián motívumokat, alaposabban szemügyre véve őket azonban láthatjuk, hogy a flitterekkel és gyöngyökkel díszített darabok is tökéletesen beleillenek a koncepcióba, míg a halvány barna árnyalatú ruhaköltemények jóval egyértelműbben utalnak az indián témára. A tervező mindezt western stílusú övekkel, rojtokkal, felsliccelt szoknyarészekkel, illetve tollakkal egészítette ki.

források: VOGUE

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr2113597165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása