shine

Viselj beretet ősszel!

2017. augusztus 23. - Romi.

beret_1.png

Az ősz mindig számos újdonságot rejt divat terén, ilyenkor nem csupán ruhatárunkat újíthatjuk meg, de a kiegészítőink tárháza is bővül mindenféle különlegességgel. Idén a beret látszik felváltani az őszi kötött sapkákat és kalapokat, valamint a tengerész sapka is elterjedőben van mind a közösségi médiában, mind az üzletek polcain.

fashion_blokkerek_beretben.png

Már tavaly januárban kezdtek szállingózni instagramra a beretben pózoló divatbloggerek képei. Gondolok itt főként Chiara Ferragnira, de többek között Julia Engel, Chriselle Lim és Julie Sarinana is csatlakozott a trendet népszerűsítők táborához, valamint a sztárok körében is igen népszerű volt, gondoljunk csak Rihannára, aki az idei Dior divatbemutatójára is beretben érkezett.

beret_a_kifutokon.png

A kifutókon már tavaly is feltűntek, gondoljunk csak a Chanel előző Resort kollekciójára, ám a nagy népszerűséget mégis a Dior idei Ready-to-Wear kollekciója hozta meg, ahol a kifutón a modellek egytől egyig bőr beretet viseltek.

A fast fashion üzletek is egyre nagyobb számmal dobják polcaikra ezt a különleges darabot, az egészen egyszerű, hagyományos francia daraboktól kezdve a modernebb, továbbgondolt viseletekig, így már most egész széles skáláról válogathatunk, és az ősz beköszöntével remélhetőleg még tovább fog nőni a kínálat.

beret_fast_fashion_4.png

A francia divat nagy kedvelőinek, idén ősszel kötelező a beret, mely belecsempész egy kevés párizsi sikket mindennapjainkba. Ezt a kiegészítőt azért szakadt farmerekkel és kinyúlt pólókkal ne nagyon párosítsuk, hiszen egy rendkívül elegáns darabról van szó, ami megérdemli, hogy a teljes outfittünk minden apró kis részletére kellőképpen odafigyeljünk, hogy valóban elhozza a francia életérzés varázsát a hétköznapjainkba.

képek: × × × × × × × ×

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr812765260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2017.08.24. 13:47:00

Pont olyan, mint a celofánhuzat, amit a nagyi tett a befőttesüveg tetejére :) Rémes, kiábrándító cucc.

Romi. 2017.08.24. 17:53:36

@para_noir: Szerintem ez azért erős túlzás, de hát ízlések és pofonok :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.08.24. 21:45:41

Bocsi, de a fejfedő neve helyesen: barett.

Romi. 2017.08.24. 22:09:04

Semmi gond, de nincs teljesen igazad, mivel a beret is ugyanolyan helyes, mint a barett, előbbit használják az angol nyelvben, míg utóbbit a németben.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.01.02. 19:50:57

@Romi.: Inkább a francia nyelvben, mivel francia eredetű - v.ö. baszk sapka...

Romi. 2018.01.03. 19:04:09

@Mitzi von Küche: Remek dolog, ha az ember tájékozott, ám a részletek felett sem szabad elsiklani, ugyanis a franciák az angolokkal ellentétben ékezettel írják a szót, tehát béretnek, bár szerintem már igencsak messzire sodródtunk a bejegyzésem eredeti témájától...
süti beállítások módosítása