shine

Elképesztő kollekciók a milánói divathéten

2018. március 11. - Romi.

a_milanoi_divathet_legszebb_kollekcioi.png

Sziasztok! Itt is vannak a Milánói divathét olykor szemkápráztatóan gyönyörű, olykor pedig egészen extrém ruhakölteményei. A Gucci például valószínűleg sokaknál kiverte a biztosítékot, míg a Moschino ezúttal sem visszafogott darabjaival hódított, a Dolce&Gabbana kifutóján pedig idén is rendkívül díszes szettekben vonultak végig a modellek. A párizsi divathétről meg, ha minden jól megy már holnap olvashattok is. :)

gucci_2018_milanoi_divathet_oszi_teli_ready-to-wear_kollekcio.png

Gucci

A Gucci idei kollekciójára talán a bizarr a legmegfelelőbb kifejezés, hiszen a saját fejét kezében tartó modellek akár egy horrorfilmben is megállnák a helyüket. A bébisárkányt cipelő modell pedig sokakban felidézte a Trónok harcát, habár nem a sikersorozat ihlette meg a tervezőt, a háttérben egy Allistair Mitchell nevű író áll, aki egy álhír terjesztésével reklámozta megjelenő könyvét. Ebben az álhírben szerepelt egy bébisárkány, amit aztán Alessandro Michele felhasznált legújabb kollekciójában. Természetesen nem csupán ez a két furcsaság tűnt fel a Gucci kifutóján, ugyanis háromszemű modellek, és a legszokatlanabb szín és mintapárosítások tárháza vonult végig a műtővé alakított kifutón. Akit esetleg érdekel az egész bemutató, az tekerjen lejjebb, ott ugyanis megtalálja a teljes show-ról készült videót.

moschino_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milano.png

Moschino

Jeremy Scott kollekcióját sem a visszafogottság jellemezte, a kifutón ugyanis hódítottak az élénk árnyalatok melyek a 80-as, 90-es évek színvilágát elevenítette meg. Mindemellett jellegzetes képregénymotívumok díszítették a ruhákat, de voltak modellek, akik harisnya helyett testfestékbe "bújtak". A csíkos darabok is hangsúlyos részeit képezték a kollekciónak, valamint a csillogás sem maradhatott el, a tervező ugyanis mesterien párosította a flittereket főként cukorka színekkel kombinálva.

luisa_beccaria_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Luisa Beccaria

A Luisa Beccaria ellentétben a Guccival és a Moschinoval egy igazán kifinomult, romantikus hangulatot varázsolt a kifutóra. A tervezőnők stílusa ebben a kollekcióban sem hazudtolta meg önmagát, az apró kockás, virág és pöttyös minták, illetve a könnyed fodrok egy regénybe illő összhatást elevenítettek meg a kifutón. Mindezt sallangmentesen, csupán néhány széles karimájú kalappal kiegészítve tálalták, összességében pedig nálam ez a kollekció lett a milánói divathét kedvence.

fendi_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_milanoi_divathet_2018.png

Fendi

A Fendi kollekciójának fő motívuma a kockás minta volt, mely szürke, barna és fekete árnyalatokban köszönt vissza a kifutóról. A barna-fekete Fendi logós darabok sem maradhattak el, illetve fényes textúrákkal, lakk hatású anyagokkal tették igazán különlegessé a kollekciót a tervezők.

prada_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Prada

A Prada is igencsak széles színpalettájáról tett tanúbizonyságot, melyről nem hiányoztak a neon árnyalatok sem.  Az áttetsző anyagok, puffos ruhák, igazolványra emlékeztető műanyagtokokkal egészültek ki, melyek tartalmaztak a modellekről egy-egy igazolványképet, és természetesen a Prada feliratot. Az esőkabátok itt is feltűntek a kifutón, azonban ujjatlan változatban, valamint műanyagból készült rojtos ruhák tették felejthetetlenné a kollekciót.

roberto_cavalli_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli bemutatóján az állatminták ezúttal sem maradhattak el: zebracsíkok és leopárdminták tarkították a sötét színekben pompázó darabokat. Mindezt remekül kiegészítette a krokodilbőr, ami nadrágok és kabátok formájában hódított, illetve színátmenetes darabokkal varázsolta kollekcióját még különlegesebbé a tervező.

versace_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Versace

A kockás minta egy sokkal élénkebb verzióját láthattuk a Versace kifutóján. A sárga kék és piros árnyalatok igazán feltűnővé tették a kollekció darabjait, kiegészülve a hasonló színekben pompázó Versace feliratú sálakkal. Egyes ruhadarabokon több színű és motívumú minták keveréke állt össze egy kissé kaotikus, mégis gondosan megtervezett egésszé, mindezt pedig hatalmas, csatos övekkel egészítette ki a tervezőnő.

giorgio_armani_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Giorgio Armani

Giorgio Armani kollekciójában a fekete és szürke árnyalatok domináltak, egy kevés élénk árnyalattal megfűszerezve. A katonai stílusú gomboktól kezdve a szőrmekabátokon át az enyhe fodrokig a tervező igencsak széles skálán vonultatta fel kissé komor hangulatú kollekcióját melyek igen változatos és izgalmas szetteken keresztül mutatkoztak meg.

emporio_armani_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio_2018_milanoi_divathet.png

Emporio Armani

Az Emporio Armani szintén egy kissé sötét, borongós hangulatú kollekciót vonultatott végig a kifutón, ahonnan nem hiányoztak a szőrmekabátok, de csíkos, kockás és virágmintás darabok is hódítottak a kifutón. A kollekció domináns színe a fekete volt, de a kék és a zöld különböző árnyalatai is szép számmal helyet kaptak a különböző szetteken.

dolce_gabbana_2018_milanoi_divathet_oszi-teli_ready-to-wear_kollekcio.png

Dolce & Gabbana

A Dolce&Gabbana híven a márkához, ezúttal is elképesztően díszes, gazdag motívumokkal ellátott darabokat vonultatott végig a kifutón. A több mint száz ruhát számláló kollekcióból kissé nehéz lett volna kiválasztani a szokásos ötöt, így plusz négy szettel bővítettem ezt a számot. Az alapvetően kissé giccses kollekcióból nem hiányoztak a fodrok, rojtok, fejdíszek, virágminták, masnik, csipkék, hangsúlyos ékszerek és még szinte a végtelenségig sorolhatnám ezen ruharészleteket, de inkább nézzétek meg a bemutatóról készült videót, ha a képek alapján a szettek felkeltették az érdeklődéseteket, szerintem egy igazán különleges kollekcióról van szó, úgyhogy érdemes lehet meglesni.

forrás: VOGUE

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr4213712574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása