shine

A londoni divathét legszebb kollekciói

2017. szeptember 23. - Romi.

kollekciok_a_londoni_divathetrol_1.png

A londoni divathéten bár jóval kevesebb kollekció került bemutatásra, mint New-Yorkban, azért itt is láthattunk néhány igazán csodás darabot, olyan márkák kifutóiról, mint Ralph & Russo, Emporio Armani, Paul Costelloe és Tommy Hilfiger így a mai bejegyzésben a 2018-as tavaszi-nyári ready-to-wear kollekciókról hoztam egy-egy rövid leírást.

ralph_and_russo_london_ready-to-wear_2018_kollekcio.png

Ralph & Russo

Tamara Ralph és férje Michael Russo kollekcióját az elegáns, alkalmi viseletek jellemezték, ugyanakkor az extrém darabok, mint a piramismintákkal díszített ruhák is helyet kaptak 2018-as tavaszi-nyári ready-to-wear kollekciójukban. A ruhák színvilága kissé talán visszafogottnak nevezhető, hiszen a fehér, kék fekete és khaki árnyalatok hivalkodónak éppen nem nevezhetők, ám az anyagok csillogásának, különféle gyöngyöknek és strasszoknak köszönhetően már korántsem lett olyan szolid a végeredmény. A tollaknak, fodroknak, virágmintáknak valamint ezüst és rózsaarany árnyalatoknak köszönhetően pedig egy igazán különleges, alkalmi ruhákból álló kollekció született meg a tervezők kezei által.

versus_versace_2018_ready-to-wear_kollekcio_londoni_divathet.png

Versus Versace

Donatelle Versace ezúttal szürke, fekete neon zöld, piros és türkiz színekben álmodta meg legújabb kollekcióját, melyben a feltűnő elemekben ezúttal sem volt hiány. A már ismerős láncos motívumok ezúttal is visszaköszöntek a kifutóról, mellette pedig a kockák és cikk-cakk minták kaptak helyet a különböző extrém vonalak között. A piros, rojtos szegélyek, a fényes, ezüst díszítések, a vintage autós minták valamint a fekete szegecsek mind-mind egy elképesztő, ugyanakkor feltűnő és vagány végeredményt jelenítettek meg.

emporio_armani_2018_londoni_divathet_ready-to-wear_kollekcio.png

Emporio Armani

Giorgio Armani tavaszi-nyári kollekciójában a 80-as évek pop mintáit elevenítette meg a tenger élővilágának megjelenítésével halak, kagylók és rákok formájában. A pasztell színek egyaránt megjelentek színes csíkok, és egyszínű ruhadarabok formájában zöld, kék, lila és rózsaszín árnyalatokban. Az áttetsző anyagok egy kevés sejtelmességet, a kockás minták, hullámos vonalak, húzott ruharészek, nagy levélminták, flitterek, különféle geometrikus formák, neon zöld részletek, és rózsaszín árnyalatok pedig egy kevés játékosságot kölcsönöztek a kollekció darabjainak.

paul_costelloe_2018_ready-to-wear_kollekcio_londoni_divathet.png

Paul Costelloe

Paul Costelloe kollekciója az élénk sárga és narancs árnyalatoknak köszönhetően igazán nyárias hangulatot árasztott, a lágy pasztell színek pedig egy elegáns és kifinomult összhatást kölcsönöztek a ruhadaraboknak. A letisztult vonalakat egy kevés kockás, csíkos illetve virágminta varázsolta még emlékezetesebbé némi csillogással, crop topokkal, bralettekkel és különleges szabásvonalakkal fűszerezve.

erdem_2018_londoni_divathet_ready-to-wear_kollekcio.png

Erdem

Erdem Moralioglu új kollekciójában ismét a romantikus daraboké volt a főszerep, az elmaradhatatlan virágok és fodrok ezúttal is szemkápráztató eleganciával vonultak végig a kifutón. Idén karcsúsított, kockás, illetve brokát kabátokat, valamint ballon szoknyákat láthattunk szép számmal, melyeket különböző élénk színekben pompázó szalagokkal, valamint gyöngyökkel és arany hímzésekkel egészített ki a tervező. A ruhákat a 30-as, 40-es évek eleganciája ihlette, amit a hosszú kesztyűk nagyszerűen kihangsúlyoztak.

julien_macdonald_2018_londoni_divathet_tavaszi-nyari_ready-to-wear_kollekcio.png

Julien Macdonald

Julien Macdonald tavaszi-nyári kollekciója elég erős kritikákat kapott, amit annyira nem értek, mivel a divatbemutatókon sokszor még ezeknél is kihívóbb darabokat láthatunk, persze mindenki döntse el maga, hogy mi az ami már a jó ízlés, és a női test tárgyiasításának határait feszegeti, annyi mindenesetre tény, hogy elég merész kollekcióról beszélhetünk köszönhetően a mini ruháknak, kivágásoknak, hálóknak, valamint hosszan felsliccelt szoknyáknak.

tommy_hilfiger_2018_londoni_divathet_2017_autumn-winter_ready-to-wear_kollekcio.png

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger és Gigi Hadid 2017-es fall kollekciója a 90-es évek hip-hop stílusát vegyítette egy kevés punk hatással, így a szakadt farmernadrágok szinte alapkellékeivé váltak a kifutón megjelenő szetteknek. A crop top is lényegi eleme volt az összeállításoknak, ami nem is meglepő, tekintettel arra, hogy Gigi-t is gyakran látni ezekben a ruhadarabokban. A színvilág pedig egyértelműen a tervező stílusát tükrözte, így a piros, kék fekete és fehér árnyalatok előkelő helyet kaptak a kollekcióban, ahogy a csíkos és kockás minták is.

forrás: Vogue

A bejegyzés trackback címe:

https://s-hine.blog.hu/api/trackback/id/tr8712878240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása